videoton

2019.08.22. 22:23

Van Rus-ügy, nincs Rus-ügy

Az élvonalbeli Mol Fehérvár FC labdarúgócsapata közleményben reagált azokra a vádakra, miszerint Rus Adriánt száműzték az első keretből azért, hogy a román helyett a magyar válogatott mezét válassza.

Nagy Péter

A fehérvári labdarúgó nemvárt helyzetbe került Fotó: Vidi

Csütörtökön délután röppent fel a hír, hogy a bukaresti FCSB érdeklődik a Mol Fehérvár FC labdarúgója, Rus Adrián iránt. A Balmazújváros egykori hátvédje a Puskás Akadémiától érkezett a nyáron, igaz, Felcsúton egy percet sem játszott, hiszen ahogy megvette a PAFC, máris kölcsönadta Sepsiszentgyörgyre.

A fiatal játékos Szatmárnémetiben született, később Fehérgyarmaton rúgta a bőrt, Romániában sokáig még a nevéről sem hallottak addig, amíg a román U21-es válogatott akkori szövetségi kapitánya, Daniel Isaila ki nem nézte magának. Azóta felgyorsultak az események a magyar papírokkal rendelkező futballistánál, júniusban már román színekben vett részt az U21-es Európa-bajnokságon.

Rus a nyitófordulóban a Kaposvár ellen a Vidi kezdőjében kapott helyet, legutóbb, a DVTK ellen viszont már a kispadra sem fért oda.

A fehérvári labdarúgó nemvárt helyzetbe került
Fotó: Vidi

Ezt lovagolta meg most a román Digi Sport, aminek Cosmin Contra, a felnőttek szövetségi kapitánya azt nyilatkozta:

– Rus két meccset játszott kezdőként, de amióta megkapta a román válogatott meghívót, a második csapathoz küldték. A tréner szerint ezzel presszionálják a játékost, hogy a román helyett a magyar nemzeti együttest válassza.

A Vidi közleménye szerint azonban „Rus Adrián az első keret tagja és természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában