Bence-hegyi Rock`n Roll Futás

2019.08.21. 21:39

Ismét királyt és királynét avattak Velencén

Immár ötödik alkalommal rendezte meg Magyarország születésnapján Kaufer Tamás ultrafutó a Bence-hegyi Rock`n Roll Futást. A korábbi évekhez hasonlóan ismét komoly érdeklődés övezte az augusz­tus 20-i versenyt.

Káldor András

A „király”, Janota Zoltán új pályacsúcsot állított fel

Fotó: Janota Zoltán

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, a nyár egyik legmelegebb napja fogadta az indulókat az idei Bence-hegyi Rock`n Roll Futáson, amelynek több mint százan vágtak neki a különböző hosszúságú távokon. A miliő, a panoráma csodálatos volt, csupán tényleg azért kellett aggódni, hogy a trópusi hőséget jól bírják a versenyzők, akik az ország szinte minden szegletéből érkeztek Velencére. A főváros közelségét kihasználva sokan jöttek Budapestről, de még egy felvidéki fiatalember is ott toporgott a rajtnál, amely előtt felüdülést jelentett a rockzenét játszó Stringers vonósnégyes produkciója.

– Egyszerre indítottuk el mind a négy távot, egy körön belül két frissítéssel. Megdőlt a pályarekord: a Bence-hegy királya, Janota Zoltán, a székesfehérvári Family Tree Triatlon versenyzője lett, aki a 20,8 kilométeres távot 1:34 alatt teljesítette, míg a hölgyeknél Balogh Katalin ért célba elsőként, és nyerte el a koronát. 5,2 kilométeren Úvári Balázs és Máté Piroska, 10,4 kilométeren Várkonyi Csaba és Lovas Brigitta, 15,6 kilométeren Kovács Győző és Erdős Ágnes végzett az élen – tájékoztatott Kaufer Tamás szervező.

A „király”, Janota Zoltán új pályacsúcsot állított fel
Fotó: Janota Zoltán

Minden induló számára óriá­si kihívás volt a viadal, akik egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy élményekkel teli volt az ünnepi próbatétel, melyet a rendezők személyre szabott érmekkel honoráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában