1 másodpercen múlt

2019.08.20. 21:43

Hajszállal maradt le az aranyról Dévay Zsombor

Mindössze egy másodperccel az éllovas mögött, másodikként ért célba Dévay Zsombor a junior korú triatlonisták Európa-kupáján.

Nagy Péter

Majdnem magyar himnusz szólt a zsolnai Európa-kupán

Fotó: ZT

Amíg bátyja, Márk a 2020-as nyári játékok helyszínén, Tokióban olimpiai tesztversenyen vett részt, addig Dévay Zsombor a szlovákiai Zsolnán szerepelt a junior triatlonosok Európa-kupáján a hétvégén.

A 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló távot a fehérvári ifjú a győztes orosz Gyenisz Kolobrodov mögött egy másodperccel a második helyen teljesítette. A kis Dévay legközelebb a romániai Tul­ceá­ban áll rajthoz az Ek-n.

Eközben Lipták Tamás, a Ma­gyar Triatlon Szövetség szak­mai igazgatója közölte: jelen állás szerint a férfiaknál Bicsák Bence és Tóth Tamás, míg a nőknél Kovács Zsófia és Bragmayer Zsanett kapná meg a kvótát, így a koronázóvárosi Dévay Márk egyéniben lemaradhat a jövő évi olimpiáról.

Majdnem magyar himnusz szólt a zsolnai Európa-kupán
Fotó: ZT

– Nagy csodák nincsenek, gyakran az kapja a kvótát, aki megszerezte. A július huszonkettedikei táblázat alapján Bence a 28., Tomi a 46., Zsófi a 37., Zsanett a 42. kvótát kapná – mondta Lipták.

A Tokióra készülők között elkészítettek egy ranglistát, amelyen az első 140 versenyző pontjait veszik figyelembe. E táblázaton Dévay Márk a 73. helyet foglalja el. Nemenként összesen 55 triatlonosnak biztosítanak indulási jogot az ázsiai nyári játékokra, nemzetenként kettő-kettő sportolónak, kivétel, ha egy országnak három top 30-as versenyzője van – így plusz egy főt vihetnek magukkal. Ennek alapján az idősebb Dévay egy év múlva nem utazik Japánba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában