gyorsasági kajak-kenu

2019.08.22. 20:58

A csere ellenére is továbbjutottak

A férfi kenusok C–2 1000 méteres számában Dóri Bencét egy elfertőződött seb miatt az orvosi stáb nem engedte rajthoz állni a gyorsasági kajak-kenu világbajnokság csütörtöki versenynapján, így helyette a rutinos Mike Róbert indult a dunaújvárosi Kiss Balázs oldalán a reggeli előfutamban.

Káldor András

Először versenyzett együtt Mike Róbert (bal) és Kiss Balázs Fotó: MKKSZ

A Dunaferr SE versenyzője a 22 esztendős Dóri Bencével párban indult volna 1000 méteren a kenu kettesek második előfutamában, ám az újpesti versenyző sérülése miatt az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, így Kiss a KSI-s Mike Róberttel együtt térdelt hajóba.

– Fontos volt, hogy egy rutinos, párosban már bizonyított versenyző kerüljön Kiss Balázs mellé a hajóba, ezért esett rá a választás – indokolta a döntést Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Először versenyzett együtt Mike Róbert (bal) és Kiss Balázs
Fotó: MKKSZ

Mike számára egyébként nem volt új keletű a beugró szerepe, hiszen annak idején pont így találtak egymásra Vasbányai Henrikkel. A 2013-as szegedi világkupa előtt megbetegedett akkori párja, Tóth Márton, ezért kényszermegoldásként a fiatal Vasbányai Henriket állították csatasorba. A közös lapátolást pedig még jó néhány évig sikeresen folytatták ebben a felállásban.

Mike Róbert és Kiss Balázs csütörtökön reggel debütált közös hajóban: előfutamukban az ötödik helyen zártak, s bejutottak a középdöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában