Marko Nikolics ötven százalék esélyt lát a továbbjutásra

2019.07.24. 22:10

Vinícius nélkül az úton

Vezetőedzője szerint nem vár sétagalopp csütörtökön 20 órakor a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ezüstérmesére, a Mol Fehérvár FC-re a liechtensteini Vaduz ellen az Európa-­liga 2. selejtezőkörében. A meccset felvezető sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Vinícius Paulo az idén már nem léphet pályára.

Nagy Péter

Elek Ákossal a jövőben valószínűleg inkább középhátvédként számolnak Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Rendkívül óvatosan fogalmazott, mi több, szinte már megelőzte az újságírók kérdéseit Marko Nikolics, a Vidi szerb mestere, amikor azt mondta:

– Szeretném már most mindenkinek felhívni arra a figyelmét, hogy nagy hiba lenne lenézni a Vaduz csapatát, hiába egy kis országból érkező együttesről beszélünk. A liechtensteini gárdát jó játékosok alkotják, akik hétről hétre a svájci bajnokságban edződnek. Igaz, hogy az első és a másodosztály között lifteznek, de akkor sem lehet lebecsülni őket. Ha arra lennének kíváncsiak, hogy mennyi esélyt látok a továbbjutásunkra, nos, akkor azt mondanám: ötven százalékot adok magunknak. Nagyon okosan és főleg nagyon agresszíven kell futballoznunk az első perctől kezdve, ehhez szükségünk van a szurkolók támogatására. Nem gondolom, hogy potyogni fognak a gólok, aki azt gondolja, hogy fiesztára készülünk, az lehet, hogy csalódni fog majd.

A 40. életévét nemrég betöltő szakember kiemelte a vendégek kellemetlen játékstílusát, és kitért arra, labdarúgói akár három középső védővel is szembe találhatják magukat.

– Gyorsak, jól passzolnak, szeretnek a védők mögé kerülni – folytatta. – Kiélezett derbire számítok, el kell felejteni, hogy tavaly mit értünk el! Ez egy új év, egy új sorozat, manapság már nincsenek előre lefutott párharcok. A realitás talaján kell maradni, az elvárásokkal egyáltalán nem foglalkozunk. Ez olyan lépcsőfok, amit nem lehet csak úgy átugrani, akárki akármit mond.

Nikolics üdvözletét küldte Vinícius Paulónak, akinek a térdét a napokban műtötték meg Barcelonában. A brazil származású magyar válogatott bekket az idén már nem láthatjuk futballozni, előreláthatólag 5-6 hónapos kihagyás vár rá.

Elek Ákossal a jövőben valószínűleg inkább középhátvédként számolnak
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A Zöld-foki Köztársaságban született Stopira a második legtöbb nemzetközi tétmérkőzést játszotta a piros-­kékek történetében.

– Különleges érzés, nagyon sokat és keményen dolgoztam ezért – közölte meghatottan. – A statisztikával azonban nem foglalkozom, csakis a holnapi és a hét nap múlva esedékes 90 perccel. Remélem, sokan kijönnek nekünk szurkolni, és egy jó összecsapást láthatnak a drukkerek. Egy biztos: nem vesszük félvállról a Vaduzt, teljes erőbedobással küzdünk majd a továbbjutásért.

Abban mindketten egyetértettek, hogy kapott gól nélkül szeretnék lehozni a csütörtöki derbit, és akkor se dőlnének a kardjukba, ha csak egy találat döntene a javukra Felcsúton.

Információink szerint újabb fertőtlenítés történik a Mol Aréna Sóstó főépületének ivóvízhálózatában, amire a Pseudomonas aeruginosa nevezetű baktérium megtelepedése miatt van szükség. Az, hogy Juhász Rolandék meddig „élvezik” a Pancho Aréna szeretetét, egyelőre nem tudni.

Kicsivel több mint száz jegy keresi még gazdáját, de ha minden igaz, a vendégszektort is megnyitják a hazai szimpatizánsoknak, akik így újabb ötszáz tikettel gazdagodhatnak. Nagy kérdés, hogy az előző kör visszavágóján mutatott teljesítményt követően mennyien gondolják úgy, érdemes lesz majd útnak indulni.

Tamás Krisztián viszont biz­tos, hogy nem tart a társakkal, a 24 éves bal oldali hátvéd ugyanis a hamarosan elrajtoló bajnoki idényben Zalaegerszegen folytatja pályafutását. Nem ő az egyetlen koronázóvárosi kölcsönjátékos az újoncnál, hisz Bolla Bendegúz is az egykori dunaújvárosi Dobos Barna alakulatát erősíti.

Stopiráé a Vidi történetének második legtöbb nemzetközi tétmeccse
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mario Frick, a liechtensteiniek trénere a tények felsorolásával indított csapata szerdai edzését megelőzően: amíg ők a svájci másodosztályban szerepelnek, addig ellenfelük tavaly megnyerte a Magyar Kupát. A továbbjutást illetően mindössze 30 százalék esélyt adott maguknak arra, hogy kiüssék azt a gárdát, amely az elmúlt kiírásban a csoport­körig menetelt.

Megemlítette, hogy megnézte a fehérváriak három-négy találkozóját is, amelyeken igen erős és jó játékosokat látott. Név szerint Georgi Milanovot, Nego Loi­cot, Juhász Rolandot, Huszti Szabolcsot és Marko Scsepovicsot sorolta azon labdarúgók közé, akik mindannyian képesek bármikor eldönteni egy-egy mérkőzést.

Frick reményét fejezte ki, hogy gyors labdarúgóik révén azért néhány veszélyes kontratámadásra képesek lesznek csütörtökön, miközben már az elejétől agresszíven, keményen akarnak védekezni.

– Szeretnénk eséllyel nekimenni a visszavágónak, ehhez gólt kell szereznünk, és persze a szerencsére is szükségünk lesz – fogalmazott a szakember, aki hozzátette, nincs veszítenivalójuk, csak élvezni szeretnék a Fehérvár elleni két összecsapást.

A sajtótájékoztató után edzés következett, amelynek az első 15 perce volt nyilvános.

Az első körben a Vaduz az izlandi Breidablikot múlta felül 2-1-es összesítéssel, míg a Fehérvár FC a montenegrói Zetát búcsúztatta 5-1-gyel.

FELCSÚTON LEHET A 3. SELEJTEZŐKÖR

Mivel az UEFA részére már nyilatkoznia kellett a Mol Fehérvár FC-nek, hogy továbbjutás esetén hol rendezi az Európa-liga 3. selejtezőkörét, így – tekintettel arra, hogy a Mol Aréna Sóstó főépületének ivóvízhálózatában továbbra is kimutatható a Pseudomonas aeruginosa baktérium jelenléte – a Pancho Arénát jelölték meg hazai pályaként. Amennyiben a Vidinek nem jelent akadályt a Vaduz legyőzése, úgy a következő fordulóban – augusztus 8-án és 15-én – az észt FC Flora Tallinn és a német Eintrach Frankfurt párharc nyertesével találkozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában