Kékszalag

2019.07.18. 22:19

Szélhiányban szenvedtek

Az 51. Kékszalag vitorlásverseny a megszokotthoz hasonlóan idén is izgalmas összecsapásokat tartogatott.

Dévai Nándor Csaba

A táj szépségére ezúttal sem lehetett panasz Fotó.: hajózás.hu

Egészen 1934-ig nyúlik vissza Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyének története, nem meglepő tehát, hogy a vitorlázást kevésbé ismerők körében is népszerű és ismert versenyt rendeztek csütörtökön. A megmérettetés reggel 9 órakor rajtolt el Balatonfüredről, innen indulva kellett a mezőnynek megtennie a 160 kilométeres távot, amely a Balatonkenese-Fonyód-Keszthely-Siófok-Balatonfüred útvonalon keresztül vezetett. Már az első órákban is nyilvánvalóvá vált, hogy a szél hiányával kell majd megküzdeniük a hajósoknak, ami végül a verseny egészére igaz volt. A keszthelyi fordulót nyolc óra alatt érte el az élmezőny, úgy, hogy korábban előfordult hét órás végeredmény is…

A táj szépségére ezúttal sem lehetett
panasz Fotó.: hajózás.hu

Az 561 induló között jelen volt Vadnai Benjámin is, aki egyike annak a három vitorlásnak, aki már olimpiai kvótát szerzett a 2020-as tokiói játékokra. Rajta kívül Litkey Farkas és csapata Previtál nevű hajóján immáron 14. sikerére készült, ám sokáig a Previtál, a Nanushka BMW Wallis (Váradi Szabó János, Petheő Tamás) és a Racing Django (Petrányi Zoltán) hármas fej-fej mellett csordogált előre a gyenge szélben.

A végső győztesek egy, a Herendi Porcelánmanufaktúrában készült kék Apponyi-mintás serleget kaptak, ám az ő kilétükre csupán lapzártánk után derült fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában