Régi-új „hátország”

2019.07.26. 21:00

Ősztől Hydro Fehérvár AV19 néven szerepelnek

Az új névadó szponzor bemutatásán kívül számos más érdekességre is fény derült a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának pénteki sajtótájékoztatóján.

Dévai N. Csaba

Gyümölcsöző együttműködésre számít Gál Péter Pál (balra) és Frank Lepema Fotó: Nagy Norbert

Ahogy Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke elmondta, jégkoronghoz kissé szokatlan időpontban hívták össze a sajtó képviselőit, ám egy olyan horderejű bejelentéssel, mint amivel a klub készült, nem lehetett tovább várni.

– Hároméves együttműködési megállapodás született a Hydro Extrusion Hungary Kft. és a Fehérvár AV19 SC között csapatunk névadó szponzori támogatásáról – jelentette be rögtön az esemény elején a klub első embere.

Hozzátette, hogy – bár az összeg nem publikus –, a vállalat nagyban hozzájárul a stabil anyagi háttérhez, aminek köszönhetően hosszabb távra és nagyobb magabiztossággal tudnak majd tervezni. Kiemelte továbbá, hogy nem mindennapi megállapodásról van szó, tekintve, hogy a város egyik legjelentősebb gazdasági szereplője fuzionál Fehérvár egyik legsikeresebb sportbrandjével, amely kooperáció révén a profi sporton túl a társadalmi szerepvállalás terén is előrébb tudnak lépni. 2017 decemberében, a fehérvári jégkorongcsapatot három esztendőn át névadó szponzorként támogató SAPA felvette a Hydro nevet, így lehet az, hogy bár új köntösben, de régi ismerőst köszönthetünk az együttes támogatói között.

Gyümölcsöző együttműködésre számít Gál Péter Pál (balra) és Frank Lepema Fotó: Nagy Norbert

Frank Lepema, a Hydro ügyvezető igazgatója azt mondta, azért döntöttek az együttműködés mellett, mert vállalati filozófiájuk megegyezik a klub mentalitásával: kitartás, szorgalom és tehetség révén a legjobbá válni. A cég képviselője még a magyar nyelv szépségeibe is belekóstolt, valószínűleg ő volt az első, aki kimondta: hajrá, Hydro Fehérvár AV19!

Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 general managere elmondta, az együttes készen áll a rajtra, az új érkezőkkel pedig nemcsak, hogy sikerült megfelelően pótolni a távozókat, hanem jó emberek érkeztek ismét a koronázóvárosba. A felkészülési programot ismertette, amelynek első lépéseként augusztus 1-jén veszi kezdetét hivatalosan is a jeges időszak, majd ezt követően, 8-án és 10-én a Jégkorong Bajnok Ligájában (CHL) tapasztalt Cardiff Devils ellen vívnak két mérkőzést. Később Bledben lesz jelenésük nemzetközi tornán, ahol a Grenoble-lel és a Villach-hal mindenképpen összecsapnak, augusztus legvégén pedig a Ferencváros ellen vívnak Szuperkupa-döntőt. Szeptember 7–8. között az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna jelenti majd a végső erőpróbát az osztrák bajnokságot megelőzően, a cseh Vitkovice, a szlovák Nyitra és a lengyel Podhale Nowy Targ társaságában. Emellett egy gálamérkőzést is rendeznek szeptember 6-án, amikor is az 1999-es bajnoki címet nyerő székesfehérvári hokisok csapnak össze akkori ellenfelük, a Dunaferr játékosaival – kiderül, mely együttes öregfiúi tartották magukat jobban karban az elmúlt kerek 20 esztendőben…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában