Bár izgult, éremmel térhet haza

2019.07.04. 22:17

Bronzzal zárt másodszorra

Edzőtáborral összekötött Világkupa-viadalon vettek részt a Fehérvár Karate Akadémia fiataljai.

Dévai Nándor Csaba

Büszke edzői körében ünnepelt a bronzérmes Kántor Fotó: egyesület

1444. november 10-én a ma Bulgáriában található Várnánál szenvedett vereséget Hunyadi János serege a visszavonuló oszmán seregekkel szemben, így igen szomorú véget ért az addig sikert sikerre halmozó hadjárat. A magyar történelem szempontjából is igen fontos településen mérkőztek meg tehát a KWU szervezet égisze alatt zajló Világkupán Bőke Béla tanítványai. A legelőkelőbb helyen Kántor Viktória, az egyesület 14 esztendős karatékája zárta a rangos versenyt, aki a 14–15 évesek között 55 kg alatti knock-down kategóriában végül a harmadik helyen zárt.

– Ez volt a második komolyabb világversenyem, nehéz volt formába lendülnöm. Az első és a harmadik küzdelmemben orosz, a másodikban ukrán versenyzővel sorsoltak össze. Az első két akadályt sikerrel vettem, viszont a második orosz lány – aki a végső győztes is volt egyben – már jobbnak bizonyult – mondta Kántor. – Nagyon izgultam az egész verseny során, a görcs egyedül akkor szűnt meg, amikor a pást mellé léptem. Ez annyira így volt, hogy még a küzdelmek közötti körülbelül negyedórás szünetekben is újra előjött a drukk. Annak nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első komoly érmemet egy nemzetközi versenyről, az elődöntőben a fizikai és rutinbeli fölény döntött ellenfelem javára. Maga az edzőtábor nehéznek mondható. Most először veszek részt ilyen színvonalú edzőtáborban, ami hatalmas élmény, amellett, hogy rengeteget tanulok az edzőimtől.

Büszke edzői körében ünnepelt a bronzérmes Kántor
Fotó: egyesület

A vasárnap hazainduló Fehérvár Karate Akadémia többi versenyzője közül Fekete Gergely a legjobb tizenhat között esett ki egy kazah ellenféllel szemben, Dezső Kata számára a legjobb nyolc jelentette a végállomást, míg Fekete Panna szintén nem jutott túl a legjobb nyolcon. Jól mutatja azonban, hogy milyen szoros küzdelmekre került sor, hogy mindegyik fehérvári karatéka bírói döntés (pontozás) révén kapott ki végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában