Ismét a válogatottban pattogtattak

2019.07.29. 20:27

A Takács fivérek képviselték az Alba Fehérvárt a korosztályos Eb-n

Portugália volt a házigazdája az U20-as fiú B-divíziós kosárlabda Európa-bajnokságának. Két fehérvári szerepelt a válogatottban.

Horog László

Takács Milán klubcsapatában is egyre több szerepet kap Fotó: NN

Matosinhos városában rendezték a kontinensviadalt, amelyen a nyolc közé jutás volt az elvárás fiataljainkkal szemben. Ez nem sikerült, olyannyira, hogy a mieink végül a 14. helyen zártak. A legfájóbb az Izlandtól elszenvedett súlyos vereség volt, ami egyértelműsítette, korosztályos kosárlabda-válogatottunk nem lép tovább a csoportból.

Pór Péter együttese június 5-től hat héten át készült Fehérváron, az MKOSZ-teremben, majd elutaztak Luzitániába. Három albás gyakorolt a nemzeti együttessel, Polster Attila az utolsó szűrön esett ki, a Takács testvérek azonban ott voltak az utazó keretben és pályára is léptek mindegyik összecsapáson. Pihenőnappal kezdtek, majd következtek a fehéroroszok. akik ellen a végén fordítva nyert a magyar csapat. Takács Milán 5/3, Martin 3/3 ponttal jelentkezett. Az írek következtek, akiket a papírformának megfelelően magabiztosan győztek, Milán 10/6, Martin 2 pontot termelt. A harmadik meccsen jóval keményebb diót kellett volna feltörni, az A-divízióba igyekvő, csoportfavorit Oroszország volt az ellenfél. Sima orosz győzelem lett a vége, ezúttal is Milán volt az eredményesebb, 10/3 ponttal, Martin 6 egységet tett a közösbe. Ezután jött a torna egyértelműen legfontosabb meccse, hiszen a győztes továbbjutott a legjobb nyolc közé. Izland átszaladt a magyarokon, alig értelmezhető, 78-41-es vereséget szenvedtünk az alig több mint háromszázezres lélekszámú, kosaras nagyhatalomnak nem számító északiaktól. Ezúttal Milán 2, Martin 5/3 ponttal jelentkezett.

Takács Milán klubcsapatában is egyre több szerepet kap Fotó: NN

– A következő rivális Finnország volt. Ők mindenképpen verhető ellenfélnek számítottak, de a korábbi kudarcból még nem tudtunk kilábalni és tőlük is vereséget szenvedtünk – mondta Takács Milán.

A nyelvrokonok ellen Milán 3/3 pontot szerzett. Észak-Macedónia ellen végre nem fogyott el a szufla. Milán 6/3 Martin 9 pontot dobott. Az utolsó meccsen a 13. helyért játszott a brigád a korábbi csoporttárs, Fehéroroszországgal, ezúttal a rivális nyert. Milán nem dobott pontot, Martin nem játszott rosszul, 9/3 került a neve mellé.

– Három alapemberünk sérült meg az előző hat meccs során, így csak kilencen maradtunk a végére. A 14. helyen zártunk. Rendkívül csalódottak voltunk.

Takács Martin egy éve térd-

szalagszakadás miatt nem lépett pályára a korosztályos Eb-n, ezúttal ott volt a parketten.

– Az idei Európa-bajnokság volt az első alkalom, hogy az 5-5 elleni kosárlabdában képviseltem a magyar válogatottat, ami nagy élményt jelentett. Csapatszinten csalódás volt a szereplésünk, egyénileg is többet vártam magamtól.

Milánnak túl sok ideje nincs a búslakodásra, vasárnap délután Kecskemétre utazott a felnőttválogatott kerethez. Három héten át készül Ivkovics Sztojan együttese. Két nemzetközi tornán vesz részt, augusztus 8-tól 10-ig Krétán Görögország és Irán, egy héttel később Hamburgban Németország, Lengyelország és Csehország társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában