Berisa döntött

2019.06.23. 20:17

Vereséggel kezdte a felkészülést a Vidi

Huszti Szabolcs büntetőjével ugyan még a fehérváriak vezettek az ausztriai edzőtáborban megrendezett edzőmeccsen, de az Ahmat Groznij koszovói labdarúgója megfordította a mérkőzést.

Nagy Péter

A Vidi csatárának, Marko Scsepovicsnak (fehér) ennél voltak szebb megmozdulásai is

Fotó: molvidi.hu

Ahmat Groznij (orosz)– MOL Vidi FC 2-1 (0-1)

MOL Vidi FC: Tujvel – Fiola, Juhász R., Elek, Stopira – Nego, Hadzic, Huszti – Milanov, Scsepovics, Hodzic. A 60. perctől: Kovács D. – Hangya, Mocsi, Vinícius, Tamás K. – Nyári, Pátkai, Nikolov – Kovács I., Futács, Halmai. Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gólszerző: Berisa (58., 84. – az elsőt 11-esből), ill. Huszti (31. – 11-esből)

Szakadó esőben kezdődött a még egy hétig MOL Vidi FC néven futó székesfehérvári labdarúgócsapat első előkészületi találkozója a burgenlandi kisközség pályáján.

Az első félidő legnagyobb helyzete az oroszok előtt adódott, amikor a szabadrúgásra váró Fiola Attila és Huszti Szabolcs között Oszlomovszkij indult meg, a támadás végén Poncevhez került a labda, de Juhász Roland nagy nehezen tisztázni tudott a gólvonal előtt. A Vidi csapatkapitánya és a csecsen együttes játékosa között aztán kisebb dulakodás tört ki. A 31. percben tizenegyeshez jutottak a magyarok, a Marko Scsepovics forintos passzával kilépő Georgi Milanovot csak szabálytalanul tudta megállítani Adamov a büntetőterületen belül. Huszti Szabolcs magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, a balra vetődő Gudijev mellett a kapu jobb oldalába tekert, 1-0.

A Vidi csatárának, Marko Scsepovicsnak (fehér) ennél voltak szebb megmozdulásai is
Fotó: molvidi.hu

A második félidőre beállt az Ahmat koszovói futballistája, Bernard Berisa, aki negyvenöt perc alatt a mezőny legjobbjává nőtte ki magát. Előbb a fehérvári védelmet lefutva harcolt ki s értékesített egy tizenegyest, majd a csereként beállt Kovács Dánielt elfektetve megduplázta találatainak számát, 2-1. Eközben a piros-kékek is bevették a Groznij kapuját, de Vinícius gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Hiába irányítottak a hajrához érkezve Pátkai Mátéék, az egyenlítés már nem jött össze. Az összecsapás legszebb jelenete Berisa nevéhez fűződött, aki 17 méterről, félollózó mozdulattal kevéssel lőtt a léc fölé a legvégén.

Folytatás szerdán, az osztrák Wolfsberger AC ellen.

Marko Nikolics: – Voltak jó momentumaink, s olyanok is, amelyeket mihamarabb ki kell javítanunk. Huszonkét játékos kapott lehetőséget, szinte mindenki egészséges volt, kisebb sérülés miatt csak Berecz Zsombor nem léphetett pályára. Jó együttes ellen, egy jó tempójú mérkőzést játszottunk, ilyenekre van szükség az Európa-liga selejtezői előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában