Izlandi, vagy liechtensteini ellenfél várhat a Vidire

2019.06.19. 20:54

Előbb túl kell jutni a montenegróiakon

Az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolása után egy nappal elkészítették a második forduló lehetséges párosításait is. A fehérváriak izlandi, vagy liechtensteini ellenféllel kerülnének szembe – feltéve, ha sikerrel veszik az első akadályt.

Ferencz Balázs

Fiola Attila (balra) biztos benne, hogy kellőképpen felkészülnek az első El-meccsre Fotó: molvidi.hu

Az UEFA már előre dolgozott, letudta az Európa-liga második selejtezőkörének sorsolását is. A svájci Nyonban kedden megkapta ellenfélül a montenegrói FK Zeta Golubovci alakulatát a sorozatban már MOL Fehérvár FC néven szereplő piros-kék gárda. Július 11-én 20 órakor a MOL Aréna Sóstóban csap össze a magyar ezüstérmes és a mon­te­neg­rói bronzérmes, a visszavágót július 18-án vívják Podgoricában, a Buducnost stadionjában.

– Természetesen mindenki nyomon követte itt az ausztriai edzőtáborban az El-sorsolást. Egyelőre túl sok információval nem rendelkezünk az FK Zetáról, de biztos vagyok benne, hogy akárcsak a korábbi években, úgy most is teljesen feltérképezi a szakmai stábunk az aktuális ellenfelünket – vélekedett a sorsolásról a MOL Vidi FC védője, Fiola Attila. – Jómagam még sosem játszottam Montenegróban, sőt még az országban sem jártam korábban, úgyhogy ebből a szempontból nekem ez egy különleges párharc lesz. A célunk természetesen az, hogy továbbjussunk, de egy percig sem szabad félvállról venni egyik meccset sem, ugyanolyan komolyan kell készülnünk, mint a tavalyi BL-selejtezőinkre. Az edzőtáborban nagyon kemény edzéseken veszünk részt, élvezem a munkát, s annak is örülök, hogy végre semmilyen sérülés nem hátráltat.

Marko Nikolics együttese június 15-én utazott el Bad Waltersdorfba, s június 27-ig marad. Ez idő alatt három felkészülési összecsapást vívnak a vidisek, az orosz Akhmat Groznij, az osztrák Wolfsberger, és a cseh Baník Ostrava elleni meccseken hangolnak a Zeta elleni El-mérkőzésre. Melyen tovább kell lépnie a fehérvári egyletnek, ezért nem is morfondíroznak a piros-kékek azon, hogy az UEFA már azt is kipörgette, hogy a második selejtezőkörben az izlandi bajnokságot jelenleg vezető Breidablik és a svájci másodosztályban hatodik, de hazája kupáját megnyerő liechtensteini FC Vaduz párharc győztesével találkoznának.

Fiola Attila (balra) biztos benne, hogy kellőképpen felkészülnek az első El-meccsre
Fotó: molvidi.hu

– A második körös sorsolással és a következő lehetséges ellenféllel nem foglalkozunk, mostantól csak az számít nekünk, hogy az első akadályt sikerrel vegyük – jelentette ki Fiola Attila. – Valamennyi magyar klubcsapatnak nagyon sikeres nemzetközi szereplést kívánok, remélem mind a négy csapat jól fog szerepelni Európában, ez az egész magyar labdarúgás szempontjából fontos lenne! – utalt a válogatott védő a Kukesit kapó Debrecenre, a Zalgiris Vilnius ellen harcoló Honvédra, s a bolgár Ludogoreccel meccselő Ferencvárosra. Egyébként a Loki továbbjutása esetén az AS Romával találkozna, a Honvéd pedig az azeri Sabail és a román Craiova győztesével kerülne szembe a második körben, melynek mérkőzéseit július 25-én és augusztus 1-jén rendezik.

De az alapszabályt nem szabad elfelejteni: mindig csakis a következő mérkőzésre szabad fókuszálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában