újra Európa-liga-csoportkörbe vezetné együttesét Marko Nikolics

2019.06.27. 20:30

Döntetlennel intettek búcsút a MOL Vidinek

A cseh élvonal ötödik helyezettje, a Banik Ostrava ellen zárta ausztriai edzőtáborozását a MOL Vidi FC labdarúgó-­csapata. A találkozó után hazatért az együttes, és a felkészülés célegyenesébe lép. Az Európa-liga-csaták után az újonc Kaposvár ellen kezdi a Vidi a bajnokságot.

Ferencz Balázs

Kovács István (j) előkészített, Pátkai Máté betalált Fotó: Molvidi.hu

Története utolsó mérkőzését vívta a MOL Vidi FC. A fehérvári labdarúgók persze nem hagyták el a fedélzetet, nem szűnt meg a patinás klub, csupán július elsejétől már MOL Fehérvár FC néven szerepel. Csak a név változik, a célok és remények nem: újra Európa-liga-csoportkörbe vezetné együttesét Marko Nikolics. A vezetőedző elégedett volt legényei produkciójával a szerdai, Wolfsberger AC felett aratott 1-0-s győzelem után.

– Jó mérkőzést játszottunk egy olyan csapat ellen, akik az előző szezonban harmadik helyen végeztek a jó minőséget képviselő osztrák élvonalban, így automatikusan ott vannak az Európa-liga csoportkörében. Kemény munka van mögöttünk, a pályán nagyjából negyven fok lehetett, és szinte mindegyik játékos kilencven percet kapott, szóval nem volt könnyű dolga senkinek. A hozzáállás nagyon jó volt, mindenki igyekezett megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyeket kértünk tőle a meccs előtt. Persze, ahogyan pár napja is mondtam, van még min javítani. A mérkőzés végén élesebbé vált a csapat, így sikerült megnyernünk is a találkozót. Összességében elégedett vagyok azzal, amit láttam – mondta a szerb tréner, aki teljesen más összeállítású csapatot játszatott a cseh élvonal ötödik helyezettje, a Banik Ostrava ellen.

Kovács István (j) előkészített, Pátkai Máté betalált Fotó: Molvidi.hu

A Tujvel – Fiola, Vinícius, Elek, Stopira – Nego, Nikolov, Pátkai – Kovács I., Scsepovics (Halmai, 90.), Hodzic alkotta fehérváriak a 18. percben vezetést szereztek, Kovács pazar centerezésére Pátkai Máté érkezett, s 4 méterről perdített a jobb alsóba, 1-0. A Banik Ostrava a hajrában egyenlített, Hruby 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-1.

A fehérváriak a találkozó után hazaindultak, s a jövő héten a Topolya FC és a DAC Dunaszerdahely elleni meccsekkel készülnek tovább a július 11-i és 18-i, FK Zeta elleni Európa-liga-párharcra, és az augusztus első hétvégéjén rajtoló 2019/20-as bajnoki idényre. Az MLSZ elkészítette az NB I sorsolását, a MOL Fehérvár FC az újonc Kaposvári Rákóczi ellen kezdi a pontvadászatot, hazai pályán. A bajnokságot Újpesten kezdő Puskás Akadémiá­val a második fordulóban, a Debrecennel a nyolcadikban, a Ferencvárossal a 10.-ben találkozik a Vidi. Az őszi szezonban 16 fordulót rendeznek, az utolsó játéknap december 14-e. Ősszel három válogatott szünet lesz: szeptember 2-től 10-ig, október 7-től 15-ig, és november 11-től 19-ig. A tavaszi rajtra 2020. január 25-én, szombaton kerül sor, az idény pedig május 16-án zárul. Tavasszal csupán egyszer, március 23–31-ig lesz szünet a válogatott mérkőzések miatt a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában