kell a piros póló

2019.05.09. 20:53

Újra vonulnak az RBD szurkolók

Az OTP Bank Ligában ezüstérmet szerző fehérvári labdarúgócsapat legvérmesebb szurkolói, a Red Blue Devils nélkül játszotta végig a szezont. A Videoton név elhagyása miatt bojkottot hirdetett drukkerek az utolsó hazai bajnoki előtt együtt vonulnak a MOL Aréna Sóstóhoz.

Ferencz Balázs

Ahogy júliusban, most is kell a piros póló a szimpátiavonuláshoz Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A Red Blue Devils szurkolói csoport azzal hívta fel a figyelmet a fehérvári labdarúgás tradícióinak fontosságára, hogy a szezon kezdete óta – amióta MOL Vidi FC lett az egyesület neve – nem buzdítja a Vidit szervezett keretek között a lelátókon. Az RBD most közös vonulásra invitálja a piros-kék színekért szorítókat. Szombaton 15 órakor az Alba Plazához hirdettek találkozót, ahonnan fél négytől a stadionig menetelnek, mégpedig rendőrségi biztosítással, útlezárások mentén.

Ahogy júliusban, most is kell a piros póló a szimpátiavonuláshoz
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az MTK elleni, 17 órakor kezdődő összecsapás első 15 percében pedig önfeledt szurkolásba kezdenek, de a stadion falain kívül. S a 15 percnyi távolmaradásra buzdítják azon szurkolótársaikat is, akik aztán majd bentről figyelik a Vidi játékát. „A rendezvény célja, hogy megmutassuk a döntéshozóknak, hogy az RBD-n kívül is sokan ragaszkodnak a tradíciókhoz, ezért változtatniuk kell! A negyedóra szurkolással pedig egy kis Videoton-életérzést hozunk a Csíkvári útra!” – fogalmazott az RBD Ultras egyik oszlopos tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában