Átrohantak rajtuk

2019.05.08. 21:39

Könnyedén nyert a bombaformában lévő Siófok

Györkös Rebeka pazar kapusteljesítménye sem volt elég ahhoz, hogy szoros meccset játsszon az EHF-kupa fináléjának visszavágójára készülődő Balaton-partiakkal az Alba Fehérvár csapata a K&H Liga női kézilabda NB I 25. fordulójában.

Nagy Péter

Jana Zsilinszkajtye (piros) utolsó hazai mérkőzését játszotta Fehérváron Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Sokáig csak a falat támasztotta a Vác elleni idegenbeli derbin megsérülő Alexandra Nascimento, majd a mérkőzés előtti pacsizásból már ő is tevékenyen kivette a részét. Az Alba 37 éves brazil klasszisa minden valószínűséggel utolsó mérkőzését játszotta volna a Köfém Sportcsarnokban, aki így az Év legjobb fehérvári játékosának járó címet már csak civilben gyűjthette be. Az FKC orosz különítményét, Olga Gorsenyinát és Jana Zsilinszkajtyét sem láthatjuk majd a Verseci úton többet, a szezon végeztével mindketten máshol folytatják pályafutásukat. A siófokiaknak a harmadik hely szempontjából kulcsfontossággal bírt a találkozó, akik már szerdán be szerették volna matematikailag is biztosítani dobogós pozíciójukat.

Már az első percben talpra ugrott a szép számú vendégtábor egy része, amikor Claudine Mendy betörési kísérletét nem belemenéssel, hanem hétméteressel jutalmazták a játékvezetők. Temes Bernadett keze nem remegett meg, jól kapták el a rajtot a hazaiak. Csakúgy Györkös Rebeka, aki előbb Mireya González lövését, majd Andrea Kobetic és Simone Böhme büntetőjét is kivédte. Ennek ellenére az első tíz perc inkább a somogyiakról szólt, különösen Katarina Jezic jelenléte állította nehéz kihívás elé a koronázóvárosi védelmet. Szép lassan sikerült belőni Denisa Dedut is, ezért Deli Ritának viszonylag hamar bele kellett nyúlni a meccsbe. Jót tett a fejmosás, negyedórányi játékot követően felzárkózott mínusz kettőre a házigazda. Sőt, Varga Emőke második, beállóból szerzett gólja után már az egálért mehettek a vendéglátók, Gorsenyina pedig nem is hibázott, 7-7. Bravúrt bravúr követett a kapuban – mindkét oldalon, habár rövid idő alatt ismét hárommal elléptek a Balaton-partiak. Májer Krisztinát Szarka Adrienn váltotta, de szélről továbbra sem ment az Albának. A játékrész végére négyet tettek közé a vendégek, Gorsenyina találata foglalta keretbe a félidőt, 10-13.

Jana Zsilinszkajtye (piros) utolsó hazai mérkőzését játszotta Fehérváron
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A két portás ott folytatta, ahol abbahagyta, Tatjana Hmirova viszont csak most kezdett belelendülni, az orosz duplájával meglépni látszottak a látogatók, 11-17. Az addig hidegvérű Temes is elrontotta első hetesét, és ha nincs a Fejér megyeiek hálóőre, akkor a tópartiak akár le is rendezhették volna a meccset rögtön a fordulás után. Mondjuk, ezt meg is tették: frissebbnek, gyorsabbnak tűntek a dán Team Esbjerg elleni EHF-kupa-döntő visszavágójára készülődő Moen-lányok. Györkös hiába húzta le a rolót, a rendkívül sok eladott labdával ő sem tudott mit kezdeni, mint ahogy Mendyék is tanácstalanok voltak a felállt védelem ellen. Háromnegyed óra elteltével megnyugtató, hétgólos előnnyel roboghattak a siófokiak, az FKC sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtotta azt, amire képes. A végjáték legnagyobb kérdése az volt, hogy lesz-e tíz közte? Lett, Such Nelli nem kegyelmezett – az SKC könnyedén vette ezt a nem túl magasra tett lécet…

Deli Rita: – Egy csúcsformában lévő Siófokkal találkoztunk, hiába készültünk belőlük a videóelemzések során, százötven százalékot nyújtottak ellenünk. A gólkülönbség azon múlt, hogy nem találtuk az ellenszert a remekül védő Denisa Dedu játékára, bár az is igaz, Györkös Rebeka nálunk is bravúrt bravúrra halmozott. Sajnálom, hogy elúszott a hatodik hely, de a lányok így is elismerést érdemelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában