Nyolcadik

2019.05.27. 07:05

Jó hangulatban, kellemes időjárási körülmények közt telt a BringaGyúró

Ismét sokan álltak rajthoz szombaton, a VIII. BringaGyúrón, s most az időjárás is elsőre kedvezett az eseménynek.

Bokros Judit

A jelenlévő díjazottak az eredményhirdetéskor

Fotó: a szerző

Jó hangulatban zajlott az önkormányzat által szervezett, egyre népszerűbb kerékpáros tájékozódási és ügyességi verseny, amelyen több távot teljesíthettek a nevezők. A gyermekes családok a falun belül, illetve annak környékén kerekezhettek, a felnőtteket több táv várta, s a bevállalósok akár 30-35 kilométert is teljesíthettek, szintkülönbségekkel tarkítva.

Az eredményhirdetés előtt sokan a kiindulási pontként szolgáló sportpályán múlatták az időt. Itt a gyereknaphoz kapcsolódó lehetőségek is várták a kicsiket, s kiállították az Ettől vagyok boldog, illetve a Gyúró feketén, fehéren című pályázatokra érkezett műveket is.

Az idei kerékpáros verseny legjobbjait a színpadon hirdették ki. A középtávú családi csapat győztese az ötletes, Kell egy jó név elnevezésű csapat lett, amely Hüber Eriket, Hüber Erikát és Hüber Effit takarta. A családtól megtudtuk: gyúróiként sokadszor neveztek a BringaGyúróra, amit jó kis családi programként tartanak számon. A verseny során több mint 10 kilométert bicikliztek, közben teljesítve az egyes állomásokon kapott ügyességi, vagy szellemi feladatokat (például: tudnivalók az adott állomásról, illetve célbadobás, ugrókötelezés, és a többi). Jól szórakoztak, ráadásul most nyertek is.

A jelenlévő díjazottak az eredményhirdetéskor
Fotó: a szerző

Lássuk hát az eredményeket!

Rövidtáv, csapat (6-8 km): nyert a Fekete macskák, második lett a Kerék-Páros csapat, harmadik a Kétkeréken SC.

Középtáv családi csapat (14-16 km): nyert a Kell egy jó név, második a Négyötöd, harmadik pedig a Bringatúró.

Középtáv felnőtt csapat (14-16 km): a Kilóméterfalók nyertek, a Tekerékpár második helyet szerzett, a harmadik hely a TordasZoo Villáméké.

Hosszútáv egyéni (30-35 km): nyert Rózsa László, a második Fülöp Attila, a harmadik Gáfor Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában