Békés(i) záróra

2019.05.17. 22:41

Idegenben fejezi be az idényt az FKC

A hetedik hely biztos tudatában lép pályára az Alba Békéscsabán szombaton 18 órakor a K&H női kézilabda NB I utolsó fordulójában.

Nagy Péter

Zsilinszkajtye (labdával, lila) utolsó meccsét játssza az Albában F.: PT

Az összképet tekintve nem lehetnek elégedetlenek a Verseci úton, a Köfém egy igazi katlanná vált az idei szezonban, aminek köszönhetően a hetedik helyen zárja az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 2018/19-es küzdelmeit a Fehérvár. Az idegenbeli mérleg viszont kevésbé néz ki ró­zsásan, de azért egy-két helyen így is okoztak kellemetlen perceket Deli Rita lányai.

Az idény utolsó fellépésén egy több mint 500 kilométeres túra vár az Albára, amely a már biztos benn maradó Békéscsaba otthonába látogat. Az immáron tét nélküli összecsapás Szarka Adrienn-nek mégis különleges élményt jelent.

Zsilinszkajtye (labdával, lila) utolsó meccsét játssza az Albában F.: PT

– A tavalyi szezonomat éppen Békéscsabán töltöttem, amiért egy kicsit pikánsabb lesz ez a találkozó nekem, mint a többi. Azt viszont nem mondhatnám, hogy másképpen készülnék ellenük. Viszonylag korán eldőlt, hogy nem esnek ki, de így is egy nagyon nehéz szezont tudhatnak maguk mögött a sok sérülés miatt. Remek szurkolótáborral rendelkeznek, ezért a nagyobb csapatok is megszenvednek Csabán. Jó lett volna elcsípni a hatodik helyet, de így is elégedettek lehetünk, azt hiszem, ez a realitás. Az biztos, győzelemmel szeretnénk búcsúzni – mondta a balszélső.

A két gárda egymás elleni mérlege fehérvári fölényt mutat, az elmúlt öt év tizenegy lejátszott mérkőzéséből nyolcat az Alba nyert, de az is igaz, hogy a legutóbbi három kiírásban nem sok babér termett az FKC-nak a Viharsarokban.

A dobogósok és a búcsúzók kiléte adott már egy ideje, az erőviszonyokat ismerve nem meglepő az ETO újabb bajnoki címe vagy a Siófok harmadik helye. A jó erőkből álló Budaörs harmatos szereplésére viszont kevesen számítottak, nem beszélve a kiesésükről.

Olga Gorsenyina és Jana Zsilinszkajtye is utolsó alkalommal húzza magára a koronázóvárosi mezt, a gólkirályi címért zajló versenyből kiszálló – és szintén távozó – Alexandra Nascimento Martinez pedig sérülés miatt lesz kénytelen kihagyni a derbit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában