a sportélet fejlesztéséért

2019.05.03. 11:00

Megalakult a Velencei Vízi Sport Club

2019. május 2-án két szakosztállyal megalakult a Velencei Vízi Sport Club, a VVSC. Elnöke az ötszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakozó, Fidel László. A kajak-kenu szakosztályt Tubel Zoltán, a triatlon szakosztályt Dévay László vezeti.

VVSC

Az alapító tagok (balról jobbra): Fehéri Péter, Horváth Piroska, Fidel László (elnök), L. Simon László, Fidel Éva, Takács Ferenc, Pajzs Gábor, Szipola Antal, Bársony Péter, Dévay László, Somogyi András, Deák Csaba, Tubel Zoltán, Csapó Tamás

Fotó: VVSC

Fidel László elnök elmondta, hogy az egyesület elsődleges célja a Velencei-tavi sportélet fejlesztése, a vízisport hagyományok ápolása, a kajak-kenu sportág népszerűsítése és a triatlon meghonosítása a Velencei-tónál.

Az alapító tagok között ülő L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta, hogy terveik között szerepel továbbá senior versenysportolók, illetve ifjúsági versenyzők vízi sportolási lehetőségének biztosítása, illetve versenyeztetése, versenyek lebonyolítása, rendezése, akár nagyobb tömegsport-rendezvények szervezése is.

A VVSC első fejlesztésként saját sportbázis kialakítását tűzte ki célul, ahol sporttelepet működtetne.

Az alapító tagok (balról jobbra):
Fehéri Péter, Horváth Piroska, Fidel László (elnök), L. Simon
László, Fidel Éva, Takács Ferenc, Pajzs Gábor, Szipola Antal,
Bársony Péter, Dévay László, Somogyi András, Deák Csaba, Tubel
Zoltán, Csapó Tamás
Fotó: VVSC

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában