Nem sikerült az Albának szépen búcsúzni a szezontól

2019.05.07. 22:15

A végét kevésbé bírták

A férfi kosárlabda-bajnokság alsóházában hetek óta nincsenek tétmérkőzések, az Alba Fehérvár pedig a szezon végét jelentő csatát is elbukta a fiatalos Szeged csapata ellen.

Káldor András

A végjátékban nem sikerült feltörni a kevés pontot engedélyező szegedi védelmet Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Fél órával a mérkőzés kezdete előtt kijött bemelegíteni az Alba együttese, és enyhén szólva szórványos fogadtatásban volt részük attól a három szurkolótól, akik megtapsolták őket. Becsületére legyen mondva a Lóránt, Tóth Péter, Peringer Balázs hármasnak, lepacsiztak mindhármukkal. Tegyük a szívünkre a kezünket, azért nem volt nehéz dolguk… Így aztán nem lehetett azon csodálkozni, hogy a bemelegítést egykedvűen szemlélő biztonsági őrökön kívül nem sokan voltak a csarnokban a kezdést megelőzően.

Tapogatódzó játékkal indult az összecsapás, melyet valamivel jobban indítottak a vendégek, akik a 4. percre hatpontos előnyt kovácsoltak, 2-8. A rutinos Carlos Cabezas próbálta összefogni az ifjakból álló Albát, ez azonban csupán annyira sikerült, hogy feljöttek egy pontra, de utána állandósította előnyét a negyed hajrájáig a Szeged. Ekkor Filipovity Márkó és Cabezas révén egalizált az Alba – 14-14 –, de a játékrész így is a kék-feketéké lett.

Marko Boltics triplája nyitotta a második tíz percet, majd Tóth Péter négy pontjával fordított a Fehérvár a 13. percben, 23-22. Ez meghozta a Ramírez-tanítványok lendületét, mely, ha szűken is, de kitartott egészen a nagyszünetig, több hibára kényszerítve ellenfelüket. A pihenő előtt Cabezas lépett rosszul, vádlisérülést szenvedett, pedig a legtöbb játékperc (17:49), és a legtöbb pont (11) is az ő nevéhez fűződött a mezőnyből.

A végjátékban nem sikerült feltörni a kevés pontot engedélyező szegedi védelmet
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban meglehetősen érződött is a hiánya, bár Keller Iván horogdobását, és Varga Máté ziccerét látva ő is elégedetten csettintett volna, 42-35. Attól függetlenül, hogy vezérét vesztette az Alba, állta a sarat, bár több könnyű kosarat is engedélyezett a vendégeknek. Fokozatosan dolgozta le hátrányát a Tisza-parti alakulat, és 16 másodperccel a harmadik negyed vége előtt ki is egyenlített Nenad Sulovics igencsak furcsán elvégzett büntetőivel, 50-50.

Ezzel egy teljesen új mérkőzés vette kezdetét, felpörgették a játékot a felek, ennek köszönhetően lazább is lett a védekezés, és volt is miért idegeskednie az oldalvonal mellett Ramírez mesternek. Annál is inkább, mert hosszú idő után az előny újra a Szegednél volt a 35. percben Ante Krapic sikeres duplája révén. A szorosra sikerült végjáték pedig a kevesebbet hibázó, és az U20-as bajnok fiataljait bátran bevető vendégeké lett, 64-70.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE Szedeák 64-70 (17-19, 19-14, 14-17, 14-20)

Székesfehérvár, 300 néző. V.: Benczur, Hervay, Győrfy

Alba: Cabezas 11/6, Varga M. 6, Keller I. 10/6, Filipovity 9, Peterson 9. Csere: Tóth P. 13/3, Awogbemi 4, Peringer 2, Polster. Vezetőedző: Jesús Ramírez

Szeged: Boltics 9/3, Wirth 5/3, Ponjavics 11, Juhos 8, Sulovics 13. Csere: Krapic 13, Kerpel-Frónius G. 2, Bonifert 1, Révész 2, Goldring 6/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában