A Gyermek Liga élén

2019.05.31. 13:12

A MOL Vidi U9, és U10-es csapta is nyert

A Dunameti Iskola Gyermek Liga 13 utánpótláscsapatot versenyeztetett őszi-tavaszi rendszerben. A MOL Vidi FC két korosztálya is megnyerte a pontvadászatot.

Ferencz Balázs

Kevesen tudják: a legendás Aranycsapat játéka a Dunamenti futballiskola gyümölcse, melynek alapjait Jimmy Hogan, a skót tréner honosította meg Magyarországon. Kapustól induló támadások, gyors, lapos passzok, bátorság, lendület, gólra törő játék, észfutball. Csak néhány, a magyar futball egykori stílusjegyeiből, melyeket a most U8-U11 korosztályok között élesztené újjá a Gyermekliga. 24 fordulón át viaskodtak az ország legjobb utánpótlás csapatai, s végül két korosztályban is a MOL Vidi FC végzett az élen. Az U9-eseknél a Ferencvárossal azonos pontszámmal végzett a Vidi, de a jobb gólarány és az egymás elleni eredmények is a fehérváriakat rangsorolta az első helye. A Fradin kívül a Grosics Akadémiát, az UTE-t, a Vasat, a Honvédot és az MTK is maguk mögé utasították Palánki Csaba és Kis Krisztián tanítványai. Az U10-esek az UTE-t és a Gödöllőt előzték meg a dobogón, csupán egyetlen vereséget szenvedtek a Gelencsér Tibor és Palánki Csaba által felkészített Vidi-ifjak.

Fotó: egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában