új sporttelep létesül

2019.04.11. 12:00

Tanulmánytúra a jövőért

Pályázati források bevonásával új sporttelepet szeretnének létrehozni Velencén, ezért az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának vezetőjével, Schneider Bélával a felvidéki Dunaszerdahelyen, valamint Lipóton gyűjtött tapasztalatot Koszti András, Velence polgármestere, valamint Ferenczi Gyula és Győrffy Gergely, a Velence SE társelnökei.

Ferencz Balázs, Mátay Balázs

Schneider Béla (j2) vezette a Fejér megyei delegációt Fotó: MB

Velence város északi, tóparti részére tervezett sportkomplexumban minimum két futballpálya, kiszolgálóhelyiségek, korszerű klubépület, nézőtér, és öltözők jelentenék a Velence SE új otthonát, s akár más klubok felkészülését is segítheti a létesítmény. A minta adott: a szlovákiai Dunaszerdahelyen hasonló épült néhány hónapja. A DAC 1904 futballklub akadémiáját, a MOL Football Academyt magyar támogatással hozták létre, így Schneider Béla kapcsolatait felhasználva Rajkovics István utánpótlás-menedzser kalauzolta a Velencéről érkezett vendégeket a DAC otthonában. A szakember elmondta, hogy az akadémián 300 fiatal játékos tehetséggondozása zajlik 32 edző bevonásával 14 korosztályos csapatban.

A modern főépület és a kiváló füves, valamint műfüves pályák mellett az öltözők és a kiszolgálóhelyiségek konténertechnológiával épültek, melyek előnye, hogy könnyen és gyorsan takaríthatók, s kiállják az idő próbáját. A könnyűszerkezet ellenére 80 évre szavatolják az építőelemeket, ami az edzői szobákat, irodákat, vizesblokkokat, oktatótermeket, étkező- és számítógépes helyiségeket is tartalmazza. A Felvidéken abban bíznak, a sporttelep olyan fiatalokat nevel majd ki, akik stabil tagjai lehetnek a DAC felnőttalakulatának is.

Schneider Béla (j2) vezette a Fejér megyei delegációt
Fotó: MB

Nem csupán a határon túl, de itthon is informálódott a velencei delegáció. A szigetközi, Duna-parti Lipóton másfél évvel ezelőtt adták át a két pályát tartalmazó, klubházzal, öltözőépülettel és annak tetején kis befogadóképességű lelátóval rendelkező sporttelepet. A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban makulátlan mérleggel listavezető Lipóti Pékség SE otthona is igazi mintaként szolgálhat a Velencei-tó partján, hiszen a Fejér megyei együttes célja is megegyezik a lipótiakéval: stabil NB I II-as futballcsapatot működtetni. Egy ezen a szinten minden igényt kielégítő infrastruktúrával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában