Pénteken este a VOK-ban ünneplik a régi bajnokokat

2019.04.12. 08:00

Parketten az aranycsapat

Korábbi hőseit ünnepli a fehérvári kosárlabdasport pénteken délután a VOK-ban.

Horog László

Ünneplés anno: balról Halm, Sajni és Dávid Fotó: archív, Simon Erika

Az ezredfordulón zsinórban három bajnoki aranyérmet nyert az Albacomp férfi kosárcsapata a Honvéd, a Falco és a Szolnok legyőzősével, valamint az 1998 és 2000 közötti időszakban kétszer a Magyar Kupában is diadalmaskodott Farkas Sándor szakvezető együttese. Miután ezen időszakban alapították a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát, az alapítvány jubileumi gálamérkőzést rendez a Berényi úton található Videoton Oktatási Központban. A koronázóvárosi drukkerek ismét a parketten láthatják a két évtizeddel ezelőtti bajnokokat.

Az akkori Albacomp szinte mindegyik magyar játékosa elfogadta a meghívást, valamint eljön az Egyesült Államokból Lance Blanks, a horvát Bojan Lapov, bónuszként pedig a Dmitrij Trusin és Valerij Szizov páros Oroszországból.

Ünneplés anno: balról Halm, Sajni és Dávid
Fotó: archív, Simon Erika

Ők ugyan nem voltak bajnokok, de sokat tettek a fehérvári kosárlabdáért. Pályára lép többek között az egyetlen NBA-ben szereplő magyar kosaras, Dávid Kornél, Halm Rolland, Matus Gábor, az ellenfél csapatát pedig olyan kosarasok alkotják, akik pályára léptek az Albacomp ellen a finálék során, például Dzunics, Kálmán, Pankár és Sitku. A program 14 órakor kezdődik, a gálameccs 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában