aranyérmes kosarasok

2019.04.12. 22:31

Legendák gálája

A VOKban rendezett gálával köszöntötték a zsinórban háromszor (1998, 1999, 2000) aranyérmes kosarasokat.

Horog László

Góbi Henrik (fehér) és albás társaik 77-71-re nyertek

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

„Én vagyok az első?” – toppant elsőként az Albacomp feliratú öltözőbe Halm Rolland, a korábbi bedobó, majd lassan érkeztek a többiek. Halm megjegyezte, mesés időszakot élt az ezredfordulón kosaras, sportvezető, drukker, az út sikerekkel volt kikövezve. Hozzátette, jó ismét pályára lépni, találkozni a régi társakkal, ellenfelekkel. A csapat sikeredzője, Farkas Sándor az egykori technikai vezetővel, Sohár Bélával lépett az öltözőbe, a folyosón Dávid Kornél, és az amerikai irányító, Lance Blanks diskurált. Dávid Kornél nagyon drukkol, hogy tengerentúli munkáltatója – ahol európai játékosmegfigyelőként tevékenykedik –, a Milwaukee Bucks minél messzebb jusson a rájátszásban. Aztán természetesen a pénteki gálára terelődött a szó.

Góbi Henrik (fehér) és albás társaik 77-71-re nyertek
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Örülünk, hogy megünnepelhetjük a DKKA alapításának húszéves évfordulóját és a három bajnoki aranyat és két kupagyőzelmet szerző együttes tagjait. Együtt lehetünk azokkal, akikkel közösen értük el a sikereket, valamint azokkal a drukkerekkel, akik még emlékeznek ránk – jegyezte meg Dávid Kornél, majd ahogy befejezte mondókáját, korábbi játékostársa, Matus Gábor a gálameccs kezdete előtt ötven perccel oldalba bökte: „Elég a dumából, induljunk öltözni”. Matus egyébként sokat tett a sportdélután megrendezéséért, az egykori klubelnök, Nagy Gábor utánpótlásedzőként dolgozó lányával, Nagy Krisztinával. A főmeccs előtt négy órával kezdődött a program, a gálát megelőzően az akadémia 14, 16 és 18 éves csapatai vívtak mérkőzéseket, később pedig a 11 és 12 évesekből álló gárdák amolyan minitornát.

A bemutatásnál Dávid Kornél mellett a korábbi két orosz közönségkedvenc, Dino és Szizi, azaz Dmitrij Trusin és Valerij Szizov kapott hatalmas tapsot, valamint a Zágrábban élő egykori center, Bojan Lapov. A drukkerek minden megmozdulást hosszasan tapsoltak, joggal éltették az egykori kedvenceket, a Falco, a Honvéd és Szolnok együtteseiből verbuvált kosarasok ellen pályára lépő korábbi bajnokokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában