karate

2019.04.14. 18:47

Dezső Kata Eb-bronzérme

Harmadik helyen végzett a Fehérvár Karate Akadémia női versenyzője a Litvániában megrendezett Shinkyokushin Európa-bajnokságon.

Nagy Péter

Az öreg kontinens legjobbjai, szám szerint 228-an léptek tatamira a Vilniusban lebonyolított Shinkyokushin Európa-bajnokságon, amelyen hazánkból 20 karatéka – köztük a fehérvári színeket képviselő Dezső Kata – vett részt.

A Fehérvár Karate Akadémia kiválósága a tavalyi U21-es Eb-n elért ezüstérme miatt kedvező pozícióból várhatta a pénteki sorsolást, a szerencse végül a spanyol 1 danos Uxue Lopez De Aldát sodorta az útjába a négy közé jutásért.

A háromperces rendes játék­időben nem született döntés, ezért következett a hosszabbítás, amelyben végül Dezső bizonyult a jobbnak.

Az elődöntőben a címvédő – és későbbi győztes – lengyel Anna Bielskával nézett farkasszemet a koronázóvárosiak 55 kilogrammos versenyzője, a bírói döntés azonban most nem neki kedvezett, így a harmadik helyen zárta a viadalt.

– Jó meccsek voltak, sajnos a lengyel lány nem engedett kibontakozni, nem tudtam betartani az edzői utasításokat ellene, ezért kaptam ki. Nagyon örülök, hogy az első felnőtt Shinkyokushin Európa-bajnokságomról rögtön éremmel térhetek haza! – mondta az FKA 19 éves tehetsége.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában