Mol Vidi FC utánpótláscsapatok

2019.04.16. 22:09

Akár a Juventus ellen is készülhetnek

Egy hét leforgása alatt a Mol Vidi FC két utánpótláscsapata is rangos tornán végzett az élen, s nyáron európai topcsapatok fiataljaival mérettethetik meg magukat.

Ferencz Balázs

Az U9-esek kiélezett meccseket vívtak, édes volt a diadal

Fotó: Ferencz Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A Mol Vidi FC közvetlen utánpótlása, az U19-es és az U17-es csapatok ugyan nem a kiemelt első osztályban szerepelnek, azonban a fiatalabb korosztályokban az ország legjobbjai közé tartoznak a piros-kék legények. S nem csupán a hazai mezőnyben vitézkednek a kicsik, hanem a nemzetközi porondon is. Legutóbb egy hét leforgása alatt az U10-es és az U9-es együttes 32, illetve 48, Szlovákiából, Csehországból, Romániából és természetesen Magyarországról érkező csapatot felvonultató tornán végeztek az első helyen.

Győzelmükkel mindkét gárda kvalifikálta magát sorozatuk nagydöntőjére, ahol olyan utánpótláscsapatokkal találkozhatnak, mint a Liverpool, a Hertha, az Atlético Madrid, a Brugge, a Sturm Graz, a Salzburg, a Benfica, a Sporting Lisszabon, a Dinamo Zagreb, az AS Roma vagy a Juventus.

Az U9-esek kiélezett meccseket vívtak, édes volt a diadal
Fotó: Ferencz Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A Palánki Csaba és Kis Krisztián által felkészített U9-es csapat (Csokló Gergő, Németh Zsombor, Gáspár Gergő, Gulyás Hunor, Reznyák Tamás, Ferencz Domonkos, Rózsa László, Lakakisz Parisz, Kisfaludi Csanád, Rusói Mirkó, Sitku Zoárd, Tajti-Horváth Soma) az EFCO European Championship komáromi kvalifikációján a csoportmeccsek során a szombathelyi Király SZE-t 2-0-ra, a szlovákiai Komárnót 8-1-re, az Angyalföldi Sportiskolát szintén 8-1-re verte. A Marek Hamsík fiát is soraiban tudó JUPIE Besztercebánya győzte le egyedüliként a Vidit (2-3), majd a fehérvári csapat a Slovan Bratislavával 2-2-re végzett, s csoportmásodikként jutott a legjobb 16 közé. A torna második napján egy négyes csoportban kellett küzdeni az életben maradást jelentő első helyért. Kiélezett csaták közepette a szlovákiai Martint 1-0-ra, a szegedi Móravárost is 1-0-ra győzték le. A továbbjutáshoz egy döntetlen is elegendő volt a Debreceni Olasz Focisuli ellen (2-2). Az elődöntőben az erdélyi Csíkszeredát 2-0-val múlták felül a fehérváriak, majd a rendkívül izgalmas döntőben a szegedi Grosics Akadémiát győzték le 1-0-ra. A torna legjobb játékosának a Vidi focistapalántáját, Lakakisz Pariszt választották. Az U9-esek június 21. és 23. között 71 csapat társaságában viaskodnak majd a bécsi nagydöntőben.

Az U10-es csapat meggyőző játékkal lett tornagyőztes
Fotó: Vidi

– Érdekessége volt a rendezvénynek, hogy már nem az általunk megszokott 4+1-ben, hanem nagyobb területen, 6+1-es felállással játszottunk – értékelt Palánki Csaba, az U9 trénere. – A torna előtti héten már próbáltuk a gyerekeket szoktatni az új feltételekhez, de még nagyon az elején tartunk. Ennek ellenére nagyon jól alkalmazkodtunk a körülményekhez. A területeket jól használtuk, viszont még a távolságokkal néha voltak problémáink, de ezeket a lelkes, odaadó játékunkkal kompenzálni tudtuk. Nagyon jó, kiélezett mérkőzéseket játszottunk, úgy érzem, nagy többségben az ellenfeleink fölé tudtunk nőni, és ezért megérdemelten nyertük meg a tornát. Minden játékosunkat dicséret illeti a két nap teljesítményéért.

Az U10-esek (Balogh Barnabás, Buza Ármin, Fehér Dávid, Hernádi Benjámin, Kerti Péter, Korponai Ábel, Lakakisz Parisz, Németh Krisztián, Ratkai Ádám, Somogyi Tamás, Vincze Dániel) is Komáromban versengtek a Champions Trophy 32 csapatos régiós döntőjén. A csoportban a Komárnót, a Grosics Akadémiát, a Fénix Nové Zámkyt, a cseh Hlucínt, az Újpestet és a Kalinkovót is elkalapálták Gelencsér Tibor és Palánki Csaba legényei. A negyeddöntőben a Csíkszereda (2-0), az elődöntőben pedig az MTK (3-0) bánta, hogy összekerült a Vidivel. A piros-kékek a fináléban a Slovan Bratislavát győzték le 2-0-ra, s utazhatnak a június 14–16. között zajló, 128 csapatot felvonultató bécsi döntőre.

– A csoportmérkőzések során gyengébb képességű csapatok ellen mérkőztünk, viszont a srácok önfeledten futballoztak – mondta Gelencsér Tibor. – Az egyenes ki­eséses szakaszban már élesebb mérkőzések következtek, a négyórás pihenő után a Csíkszereda ellen még nehezen lendültünk játékba, az utolsó két mérkőzésünkön viszont már karakteresen játszottunk, és megérdemelten nyertünk tornát. Gratuláció jár a csapat minden tagjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában