Utolsó szalmaszál

2019.03.21. 19:44

Pénteken már nem hibázhat az AV19

Három mérkőzést már megnyert a Red Bull Salzburg, így a pénteki találkozón az utolsó szalmaszálba kell belekapaszkodnia a Fehérvár AV19-nek.

Dévai N. Csaba

Kulcsfontosságú lesz a védelem és Carruth (k) teljesítménye

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amilyen jól indult a Salzburg elleni párharc az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának negyeddöntőjében, olyan rosszul folytató dott. A pályaválasztóként itthon 1-0-ra behúzott első találkozót követően három hasonlóan szoros, mindvégig kiélezett összecsapáson tudtak nyerni a fizikai játékot jól láthatóan erőltető osztrákok.

Ezt a tendenciát kell megtörnie a történetének negyedik playoff -párharcát vívó fehérváriaknak, akiknek négy éve a Bécs ellen hasonló játékstílussal kellett szembenézniük. Ehhez elengedhetetlen lesz annak megvalósítása, amit Stipsicz Bence említett a fehérvári 4-6-os találkozót követően, azaz kevés gólon tartani az ellenfelet. Ez kedden nem sikerült, akkor ötig jutottak Rafflék, amely ismét bizonyította, milyen támadópotenciált rejt magában a liga egyik legnagyobb költségvetésével rendelkező egyesülete. A stabil védekezés mellett szükség lesz a rájátszásban bombaformát mutató két finn csatár, Vänttinen és Luttinen további jó teljesítményére, valamint a házi pontkirály Hári János ösztönös zsenialitására.

Kulcsfontosságú lesz a védelem és Carruth (k) teljesítménye
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A sorsdöntő pénteki, egészen biztosan telt ház előtt rendezett találkozó 19.15-kor veszi kezdetét az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában