AV19

2019.03.20. 22:14

Nem maradtak adósok a gólokkal

Két harmadon keresztül a párharc eddigi részében látott legszebb arcát mutatták a Fehérvár AV19 jégkorongozói, ám ez végül csak egy szoros vereséghez volt elegendő.

Dévai N. Csaba

A négy gól mellett további hatalmas helyzetek maradtak ki

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hiába kezdte már a korongbedobás előtt balhéval a találkozót a Salzburg, az első harmadban egyértelműen látszott: a Volán az úr! 11-5-ös kapura lövési mutatót produkáltak a fehérvári játékosok, ami felüdülés volt az első két mérkőzés igen gyérnek mondható lőlapja mellett.

– Jól indítottuk a mérkőzést, az első gólt is sikerült megszereznünk. A folytatásban is tudtuk tartani a tempót, ahogy ide-oda vándorolt az előny a két csapat között, ráadásul a záró harmadra kétgólos előnnyel mehettünk – mondta Erdély Csanád a lefújást követően. – De ilyen a rájátszás, egész egyszerűen be kell tudni fejezni a mérkőzéseidet, ami nekünk ezúttal nem sikerült. Az igazat megvallva nehéz bármit is mondani egy ilyen összecsapás után, talán az egyetlen pozitívum, hogy pénteken hazai pályán javíthatunk majd – zárta mondanivalóját Erdély. Az ifjú csatár érthető módon volt csalódott a mérkőzés után, hiszen a rendkívül bosszantó vereség mellett kétgólos előnynél hatalmas helyzet adódott előtte, ami végül kihasználatlanul maradt.

A négy gól mellett további hatalmas helyzetek maradtak ki
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ez is egyike volt azoknak a lehetőségeknek, amelyekkel pontot lehetett volna tenni a végül 5-4-es osztrák győzelemmel záruló mérkőzés végére, kiegyenlítve a párharc állását. A záró harmadban kapott, elkerülhetőnek mondható három salzburgi góllal viszont rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a „fehérvári ördögök”, hiszen immáron 3-1es Red Bull-os előnyről kell majd folytatni a küzdelmet – ahogy Erdély mondta szintén a mérkőzés után, ezúttal már az életben maradásért. Ezzel kapcsolatban egy kis érdekesség a statisztikák szerelmeseinek, hogy az EBEL-ben mind a négy negyeddöntős párharc 3-1-re áll, ám sajnos egyedül a Fehérvár esetében vezet a hátrébb rangsorolt együttes.

– Egyéni hibákból született az a három bosszantó találat, de ez benne van a játékban. Nagyon kemény küzdelmet vív egymással a két csapat, amiből egyelőre a Salzburg jött ki jobban. A mi feladatunk az lesz, hogy péntekig felálljunk a pofonokból, és megfordítsuk az eredményt – mondta Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában