Bizonyítási vágy

2019.03.18. 18:39

Fehérváron újulna meg a győri tehetség

A következő bajnoki évadban kölcsönben az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Afentaler Sára, az Audi-ETO KC 18 éves jobbátlövője.

Nagy Péter

Afentaler Sára sokat tanul Görbicz Anitától, akiben nemcsak a pályán, de azon kívül is bízhat

Fotó: ETO

Varga Emőke után ön is Fehérvárt választotta, miután kiderült, az ETO kölcsönadja fiataljait. Mennyire éli meg csalódásként hogy, ha ideiglenesen is, de mennie kell?

– Ahogy a többiek, én is Győrben szerettem volna bizonyítani, erre azonban most nincs lehetőség – kezdte a juniorválogatott Afentaler Sára, aki az ősztől – egy éven át – az Alba FKC együttesét erősíti. – Azt viszont el kell mondanom, hogy mi, fiatalok jelenleg a világ legjobbjaitól tanulunk, ezért nem lehetünk elégedetlenek a helyzetünkkel. Nagyon jó alapokat kaptunk az ETO-nál, én személy szerint örülök, hogy ilyen játékosokkal edzhetek nap mint nap.

Mint például?

– Soroljam!? Görbicz Anita. Görbét nagyon szeretem, sokat segít nekem, nekünk.

Hogy működik ez: leszúrja, megdorgálja, esetleg kijavítja önöket a a kézilabdázás koronázatlan királynője?

– Dehogyis! Anita nagyon kedves, közvetlen ember, nemcsak a pályán, azon kívül is. Ha úgy látja, hogy valami nem úgy megy, valamit nem értünk pontosan, akkor elmagyarázza nekünk. Sokszor nem is kell kérnünk, jön ő magától is. De ugyanezt mondhatom el a többi magyar csapattársamról is – fontos, hogy az anyanyelvünkön tudunk kommunikálni.

Miért éppen az Alba?

– Legfőképpen a játéklehetőség miatt. Nagyon szimpatikus csapat Deli Ritáé, aki bátran nyúl a fiatalokhoz, izgatottan várom, hogy neki és a győri szakvezetésnek is bizonyíthassak. Emőkével (Varga Emőke, az ETO kölcsönjátékosa – a szerk.) is sokat beszélgettem, aki csupa jó dolgokat mondott el a gárdáról, a társakról és a klubról.

Afentaler Sára sokat tanul Görbicz Anitától, akiben nemcsak a pályán, de azon kívül is bízhat
Fotó: ETO

Tavaly nyáron volt egy nagyon súlyos bokasérülése, a műtétet követően most milyen állapotban van, teljesen visszanyerte régi formáját?

– Sok sportoló ezt nem mondhatja el magáról, de én jól jöttem ki ebből a sérülésből. Furcsán hangzik, de az operáció után sokkal jobb fizikális állapotba kerültem, mint azelőtt voltam. Teljes intenzitással dolgozom, egyáltalán nem érzek fájdalmat, úgyhogy köszönöm, jól vagyok.

A Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen lőtte első gólját a zöld-fehéreknél, a felnőttek között éppen leendő csapatának talált be először az NB I-ben. Gondolom, ezer szállal kötődik az ETO-hoz.

– Ez azt hiszem, természetes. A legfőbb célom az lesz, hogy az ősszel megmutassam, kár volt lemondani rólam. Az külön élmény lenne, ha éppen a Győr ellen sikerülne jól játszanom majd. Ennek ellenére saját magammal is el szeretném hitetni, hogy helyem van az élvonalban, képes vagyok megoldani a rám bízott feladatokat. A hírek szerint nyomon követik a fehérvári karrierem.

Elismerésből eddig sem volt hiány, úgy tudom, szülővárosában, Siklóson egy alkalommal ki is tüntették.

– Így igaz, de pechemre éppen meccsem volt, ezért helyettem édesanyám vette át az Év Siklósi Sportolója díjat. Egy biztos, most sűrűbben járok majd haza, ezért is várom, hogy Fehérváron játszhassak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában