Újvárosi diadal az üldöző ellen

2019.03.03. 19:50

Elődöntőbe jutottak a Mihók-lányok

Nem okozott csalódást az egyetemisták és a zuglóiak rangadója, a nagy taktikai csatát végül a „hazai” pályán játszó DUE nyerte, megszerezve ezzel a 2. helyet a női vízilabda OB I alapszakaszában.

Nagy Péter

Remek védőmunkát láthatott a közönség Aartséktól (balra)

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

DUE-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló 8-7 (1-2, 2-1, 2-1, 3-3)

Dunaújváros: Aarts – Menczinger 1, Gurisatti, Mahieu 1, Luka 1, Garda 4, Vályi V. Csere: Horváth B., Ziegler, Szellák 1. Edző: Mihók Attila.

BVSC-Zugló: Tóth E. – Illés 2, Farkas T., Leimeter 2, Kuna 1, Máté, Gyöngyössy 1. Csere: Farkas K., Takács O. 1, Koncz, Kele, Varga. Edző: Petrovics Mátyás.

Gól akcióból: 4/15, ill. 2/14

Gól büntetőből: 1/1, ill. 2/2

Kipontozódott: Luka, ill. Kele.

Két vereséggel a háta mögött fogadta a Dunaújváros a BVSC-t az alapszakasz második helyéről dönteni hivatott szombati bajnokin. A derbi pikantériáját az is szolgáltatta, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felújítása miatt „hontalanná” vált egyetemisták a Zugló otthonában, azaz a Szőnyi úton szerepeltek pályaválasztóként.

Remek védőmunkát láthatott a közönség Aartséktól (balra)
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tanítani való védekezési repertoárral „kápráztatták” el a közönséget a csapatok a találkozó elején, ez még akkor is igaz, ha Tóth Eszter kapus indításából Kuna Szonja viszonylag könnyen harcolt ki egy büntetőt. Illés Anna keze ugyan nem remegett meg, de Szellák Csenge emberfóros találata után kezdhettek mindent előröl a felek. Laura Aarts a „hazaiak”, Tóth Eszter a „vendégek” kapujában brillírozott, mindkét portás 70 százalékos hatékonysággal hárította a lövéseket. A negyedet végül Leimeter Dóra a fővárosiak javára döntötte el. A folytatás is hasonlóan kemény küzdelmet és kevés gólt hozott, de a jobbára védő feladatokat ellátó Garda Krisztina pazar játékának köszönhetően nemcsak egyenlített, de meg is fordította a meccset a Fejér megyei gárda.

Az utolsó etapban kétszer is egalizált a budapesti együttes (6-6), de ekkor a mezőny legjobbja, Garda ismét megrázta magát, és akcióból, majd ötméteresből is betalált. Leimeter szépítése már nem osztott-szorzott, így az Újváros készülődhet az elődöntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában