Több csapatnál is óvatosan fogalmaztak a következő forduló előtt

2019.03.28. 17:57

Baracson legfontosabb a fegyelem

A 21. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit és vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2019. március 30., szombat, 16.00

Főnix FC (3.)–Sárbogárd (10.) – ősszel 6-0

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője:

– Túlléptünk a gárdonyi vereségen, de úgy tűnik, hogy ott több csapat is megszenved, nemcsak mi voltunk az egyetlenek. Nem téveszt meg bennünket, hogy ősszel nagyarányú győzelmet arattunk Sárbogárdon. Azzal tisztában vagyunk, hogy a gárdonyi vereséggel a bajnoki cím megszerzésére való esélyeink elszálltak – annak ellenére, hogy most a Bicske vereséggel zárt. Mi már abszolút a jövő csapatát építjük, egyre több fiatal van a keretben, a 2002-es születésűek közül, akik olyan állapotban vannak, azokat már méregetjük. Az eredményességen túl inkább azt várom, hogy ezek a fiatalok kezdjenek hozzászokni a felnőtt labdarúgás légköréhez. Gondot okoz azonban, hogy az alapcsapatból legalább öt játékos hiányzik. Legutóbb Meskó Ádámmal közölték az orvosok, még mindig pihennie kell, de ugyanígy járt Jámbor Olivér, Kurucz Áron is. Számomra sokkal fontosabb volt a játék vasárnap az Ikarus ellen. Egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, mégis 2-0 után 2-2 lett úgy, hogy mellette az Ikarus kihagyott egy tizenegyest. Biztató, hogy ez sem roppantotta meg ezt a fiatal társaságot, és a 82. percben kihasznált egy ziccert, amivel megnyertük a mérkőzést. Szerintem ez most jelen pillanatban sokkal fontosabb annál, hogy azt nézzük, hányadik helyen állunk a tabellán.

2019. március 31., vasárnap, 16.00

Tordas (9.)–Ercsi Kinizsi (5.) – ősszel 1-4

Korolovszky Gábor, a Tordas vezetőedzője:

– Háromszor győztünk zsinórban, ez nagyon komoly eredmény. Három éve irányítom a csapatot, nem emlékszem, hogy ezalatt előfordult volna hasonló. Jól játszunk, a csapat egész jól összeállt, attól függetlenül, hogy nem az elsőket győztük le. Az Ercsi ellen magabiztosan lépünk pályára, tudjuk, hogy ellenfelünk jó csapat, nem véletlenül állnak előttünk. Tavaly 26 meccs alatt értünk el nyolc győzelmet, idén ez 20 mérkőzés után sikerült, pedig az elmúlt három évben talán most edzünk a legkevesebbet. A mérkőzéseket nagyon komolyan veszik a fiúk, büszke vagyok a társaságra, mert a hétvégeken százszázalékos teljesítményt nyújtanak. Friedrich Dávid öt sárga lapja miatt hiányzik, ő a csapat motorja a középpályán, megpróbáljuk majd pótolni.

Mór (2.)–Mezőfalva (8.) – ősszel 1-4

Petres Tamás, a Mór vezetőedzője:

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ráadásul vannak sérültjeink. Többek között Martonvásáron is több játékosunk maródi lett, hármuknak kérdéses a játéka vasárnap, mert rúgást kaptak. Rosszak az előjelek, de próbáljuk függetleníteni magunkat a körülményektől, győzelemre játszunk. Martonvásárból sem volt egyszerű elhozni a három pontot, de ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, lőhettünk volna még legalább három gólt. Hadilábon állunk a gólszerzéssel, de ennek a kevésnek is örülünk. Van elszámolnivalónk a Mezőfalvával, azon leszünk, hogy az őszi vereségért elégtételt vegyünk.

Kisláng-Telmex (13.)–Martonvásár (12.) – ősszel 2-3

Rehák Viktor, a Kisláng-Telmex vezetőedzője:

– Az előjelek azt mutatják, van annak realitása, hogy megszerezzük az első tavaszi, hazai győzelmünket, hiszen majdnem csak esélyesként lépünk pályára. Ettől függetlenül a Martonvásár hétről hétre okoz meglepetéseket, ugyanúgy, ahogy mi is. A játékunk az elmúlt két mérkőzésen javuló tendenciát mutatott, remélem, hogy tudjuk folytatni ezt a szériát, és előrébb tudunk lépni. Sajnos Kovács Tamásra hosszabb ideig, több hónapig nem számíthatok, ő az Ikarus ellen sérült meg.

Baracs (14.)–Ikarus-Maroshegy (7.) – ősszel 1-2

Fehérvári József, a Baracs elnöke:

– Nagyon bízom benne, hogy tudunk javítani. Óriá­si egyéni hibákból kaptunk gólokat a hétvégén Lajoskomáromban, de hiába álltunk fel kétszer, ezek a hibák megbosszulták magukat. Csakis magunknak köszönhettük a vereséget. Nem tudom azt mondani biztosan, hogy így nyerni fogunk. Ha már döntetlenre ki tudjuk hozni a címvédő ellen, annak örülni tudnék. Sajnos, több játékosunk lenézte az ellenfél csapatát, ezért nem készültek megfelelően a mérkőzésre. Inkább a szombat éjszakai mulatozásra fektették a hangsúlyt, és ezért olyan teljesítményt nyújtottak, ami elfogadhatatlan. Így morálisan szét is esett a csapat. Nem lehet kialvatlanul futballozni, nem megengedhető, hogy ne készüljön egy játékos a bajnokira. Ennek meg is lett a következménye a csapat háza táján, több helyen is lesznek változások, mivel megköszöntük néhány játékosnak a közreműködést. Nem hiszem, hogy nekünk ezt tolerálnunk kell. Ez egy csapatjáték, sajnálatos, ha valaki nem becsüli a saját játékostársát. Remélem, a többiek észbe kapnak, és még egyszer ilyen nem fordul elő Baracson – legalábbis addig, amíg én leszek az elnök a klubnál.

Bicske (1.)–Lajoskomárom (11.) – ősszel 4-0

Vukmir Dragan, a Bicske vezetőedzője:

– Kétségtelen, hogy kellemetlen vereségbe szaladtunk bele vasárnap Agárdon, de rossz napunk volt. A gyorsan bekapott gól megfogta a csapatot, és a pálya sem volt igazán optimális méretű, de el kell ismernem, hogy a vereség az vereség. Különösebben nem zavarta meg a fejeket azonban a vereség, kedden az edzésen húztunk egy vonalat, túlléptünk rajta, és egy új hetet kezdtünk. Nincs mese, a Lajoskomárom ellen győzni kell, ősszel is aránylag simán nyertünk náluk, bár ez teljesen más mérkőzés lesz. Az előző héten is voltak és most is vannak sérültjeink, igaz, eléggé bő a keretünk ahhoz, hogy megoldjuk a vasárnapi találkozót is.

Enying (15.)–Sárosd Kronos Sport (6.) – ősszel 0-5

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője:

– Sokakban felmerülhet a kérdés, mit keres az Enying még mindig a megye egyben? Hát itt vagyunk, mert amit elvállaltunk, azt véghez visszük, még akkor is, ha az út akadályokkal teli. Egy ilyen újabb akadály a Sárosd leküzdése, amely jobb csapat nálunk, de talán ez adhat majd erőt, hiszen a jobb csapatok ellen mi is mindig jobban teljesítünk. A múlt héten sajnos megint a rövidebbet húztuk, de küzdeni akarásból ismét jelesre vizsgázott a csapat. Ha néhány poszton tudnak a játékosaink picit javulni, és végre mellénk szegődik a szerencse is, nem maradnak el a pontok, és előbb-utóbb meg lehet a várva várt első győzelmünk.

Szabadnapos: Gárdony Agárdi Gyógyfürdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában