Véget ért a szezon a jégkorongozóknál

2019.03.24. 22:23

A Salzburg jutott tovább az elődöntőbe

Az osztrák jégkorongbajnokság negyeddöntőjében a Red Bull Salzburg már a továbbjutásért lépett jégre otthon.

Dévai Nándor Csaba

A végsőkig küzdött a Fehérvár a toronymagas Salzburg ellen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

EC Red Bull Salzburg–Fehérvár AV19 6–1 (2-0, 1-0, 3-1)

Eisarena Salzburg, 2400 néző. V.: Smetana, Stolc, Kontschieder, Schauer

Salzburg: Michalek – Heinrich (1), Regner, Baltram (1), Schiechl 1 (1), Huber – Raymond, O’Neill, Hughes 1 (1), Duncan 2, Herburger – Viveiros (2), Trattnig, Gazley, VandeVelde, Raffl (1) – Schreier, Jakubitzka, Cijan, Rauchenwald 1, Feldner. Vezetőedző: Andreas Brucker

Fehérvár: Carruth – Stipsicz, Tikkanen, Erdély, Hári, Sárpátki – Caruso, Wishart 1, Luttinen, Koskiranta, Sofron – Harty, Szabó D., Meland, Sarauer, Vänttinen – Phillips, Beukeboom, Szabó K., Reisz, Szita. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kapura lövések: 49–23

Hatalmas lendülettel indított a hazai pályán játszó Salzburg, amivel ki is csikarták az első emberelőnyüket. A hátrányt sikerült kivédekeznie a Volánnak, azonban egyenlő létszámnál a kapu mögül szerencsétlenül pattant a korong Rauchenwald elé, aki senkitől sem zavartatva Carruth lábai között a kapuba lőtt, 1-0. A bekapott gól után a Vänttinen-féle sornak volt egy pazar cseréje, több veszélyes lövést is eleresztettek Michalek kapuja felé. A rövid fehérvári rohamok után Raymond életveszélyes, végül a kapuvason csattanó lövése borzolta a kedélyeket, majd öt perccel a játékrész vége előtt John Hughes megduplázta csapata előnyét. aki Herburger lecsorgó lövését követően maradt üresen, és éles szögből mattolta Carruthot, 2-0. Abszolút hazai dominanciát hozott a harmad hátralévő része, 18-5-ös kapura lövési aránnyal zártak a felek.

A végsőkig küzdött a Fehérvár a toronymagas Salzburg ellen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fordulás után sem enyhült a nyomás, újabb kapuvasat szerzett a salzburgi gárda, Carruth teljes mértékben verve volt. A harmad felénél járva Sofron kapott elkerülhető kiállítást, amit villámgyorsan gólra váltott a Salzburg. A bivalyerős emberelőnyös sorban Hughes passzolt Raffl elé, akinek a lövését még védte Carruth, Ryan Duncan a kipattanót viszont már a kapuba vágta, 3-0. A játékrész legvégén felcsillant a remény Järvenpää legénysége számára, kettős emberelőnyben játszhattak fél percen keresztül.

Nagyszerűen védekeztek a Bikák a helyzet során, ki is maradt a lehetőség, négy perccel a záró felvonás kezdete után azonban megszületett az első fehérvári gól: Ty Wishart bombázott a kék vonalról Michalek kapujába, 3-1! A bekapott gól után ismét egy sebességgel feljebb kapcsoltak a hazaiak, ami előbb egy kiállítást, majd egy emberelőnyös gólt eredményezett: Ryan Duncan lőtt a kék vonalról, a korong pedig a Raffl takarásában álló Carruth lábai között a kapuba csorgott, 4-1. Aztán a harmad felénél járva Michael Schiechl, majd öt perccel a vége előtt Will O’Neill szerzett gólt, beállítva a 6-1-es végeredményt – 4-2-re megnyerve a párharcot a bajnokesélyes Red Bull Salzburg számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában