Menekülés a sikerbe

2019.03.18. 20:22

A párharc kiegyenlítéséért utazik Salzburgba a Fehérvár

Hazai pályán kikapott, ezzel hátrányba került a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, így kötelező a győzelem a Red Bull Salzburg ­otthonában.

Dévai N. Csaba

Nem kizárólag a tiszta játék dominál a párharcban, minden egyes korongért hatalmas a küzdelem

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Viszonylag hamar megpecsételődött a Fehérvár AV19 sorsa a vasárnapi, 4-6-ra végződő találkozón, rögtön az első tíz percben három gólt tudtak szerezni az osztrákok, amely előnyből kettő meg is maradt.

– Természetesen nagyon bosszant minket ez a mai vereség, de jelentheti-e ez azt, hogy minden remény elveszett? Persze hogy nem. Rengeteg helyzetet sikerült kidolgoznunk a harmadik harmadban egygólos hátrányban, amiket már csak be kellett volna lőni. Ma ezek nem mentek be, de kedden egy teljesen új mérkőzés jön, ahol javíthatunk majd a mostani hibákon – így értékelt Hannu Järvenpää a vasárnapi vereséget követően. Nem is lehet vitatkozni a finn szakember szavaival, hiszen a mérkőzés jelentős részében pontatlanul, kissé lassabban játszó Volán többször is közel került az egyenlítéshez, ami vagy Michalek kapus hatalmas védéseinek egyike, vagy egy centiméterekkel mellécsorgó korong miatt maradt el végül. Az igazán nagy tanulsága a vasárnapi mérkőzésnek azonban a salzburgi csatárok minden képzeletet felülmúló kíméletlensége volt, amit kihasználva minden olyan, lélektanilag fontos pillanatban gólt tudtak szerezni, amikor a Fehérvár játékosai már-már kezükben érezhették az egyenlítést.

Nem kizárólag a tiszta játék dominál a párharcban, minden egyes korongért hatalmas a küzdelem
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A lehetőségek márpedig megvoltak az egalizálás eléréséhez, az összesen 26 percnyi salzburgi kisbüntetés között pedig egy kettős előny is akadt – nem is akármikor, 4-3-as vendégelőnynél, egygólos hátrányban. Hiába azonban a vasárnapi feltámadás a lövésszámokat tekintve, az első három mérkőzés alapján még mindig jócskán Andreas Brucker csapata vezet: 80-101 a kapura lövési mutató a Salzburg javára. A rájátszás varázsához hozzátartozik, hogy egy kihagyott lövés a szezon végét jelentheti, ám meglehet, hogy ez a fajta nyomás egyelőre jobban megmutatkozott a Volán játékán, mint az idén Bajnok Ligájadöntőt vívó, az elmúlt négy évben két bajnoki címet ünneplő Salzburgén. A 2-1-es osztrák vezetésről folytatódó párharc kulcsa a Ryan Duncan, John Hughes, Thomas Raffl hármas semlegesítése lesz, akik egyrészt kimagasló játéktudással, másrészt agresszivitásukkal törnek borsot a fehérvári játékosok orra alá. A fizikai játékban Sofron István és Tuomas Vänttinen léptek elő a Volán zászlóshajóivá, számos hatalmas ütközést kiosztva a néhol már az alattomosság határát súroló osztrák kollégáknak.

A kedden 19.15-kor kezdődő összecsapás vízválasztó lesz a Fehérvár AV19 számára, hiszen egy győzelemmel közelebb kerülhetnének ahhoz, hogy negyedik ­rájátszásbeli szereplésükön túljussanak a negyeddöntő küzdelmein. Tudva azonban, hogy mire képes ez a csapat a jégen, és Järvenpää mester a kispadon, minden esély adottnak tűnik ehhez a történelmi sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában