Ketten otthon, ketten idegenben

2019.03.22. 21:36

A MOL Vidi II a Ménfőcsanak ellen zárhatja régóta tartó rossz szériáját

Az NB ­III-ban ezen a hétvégén sem áll meg az élet, a 20. fordulót rendezik, ellentétben az első, illetve a második vonallal, ahol a válogatott meccsei miatt átmenetileg szünetel a pontvadászat.

Káldor András

A MOL Vidi II és a DPASE számára is fontos meccsek jönnek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Közép csoportban az Iváncsa KSE a Rákosmente KSK vendége lesz szombat délután 15 órai kezdettel. A Fejér megyei alakulat a tabella nyolcadik helyén tanyázik, míg házigazdáik a tizedik pozíció­ból várják az összecsapást. Mindenesetre Iváncsán – még szeptemberben – alaposan kitömte ellenfelét a piros-fehér gárda, hiszen 2-1-es félidőt követően 5-2-re nyertek Domján Attila vezetőedző tanítványai. Ezen a találkozón Cseszneki Richárd kétszer volt eredményes, rajta kívül Balogh László, Folmer Krisztián, valamint Szauter István vette be Ordasi Gergő kapuját.

A Dunaújváros PASE együttese is idegenben, az FC Dabas otthonában harcolhat a bajnoki pontokért. A mérkőzés – hasonlóan az Iváncsa meccséhez – szombaton 15 órakor kezdődik. A Pest megyei csapat az idei három bajnokiból csupán egyszer gyűjtötte be a három pontot, amivel a negyedik helyen álló újvárosiakkal szemben mindössze három pont és két hely a lemaradásuk a tabellán. Mondhatjuk azt, hogy „hatpontos” rangadó következik, hiszen kimondva-kimondatlanul mindketten a dobogóért hajtanak. Legutóbb Dunaújvárosban Szepessy Róbert duplája döntött a 2-0-s hazai sikerrel zárult csatában.

A MOL Vidi II és a DPASE számára is fontos meccsek jönnek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Nyugat csoportban a MOL Vidi II a Ménfőcsanak ESK ellen lép pályára, a válogatott mérkőzése miatt vasárnap helyett szintén szombat délelőtt 11 órakor a Sóstói stadionban. Nincsenek könnyű helyzetben a piros-kékek, mivel október közepén nyertek utoljára a Puskás Akadémia FC II ellen, azóta csupán két döntetlent értek el, így nem véletlen, hogy a tabella utolsó előtti, 15. helyére zuhantak vissza. A Ménfőcsanak tavaly a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban szerepelt, és bajnokként, az osztályozón a Salgótarjáni BTC-vel szemben vívta ki az NB III-as tagságot – jelenleg a nyolcadik helyen állnak. A két csapat előző meccsén nem született találat, míg a Vidi a múlt héten Andráshidán úgy szenvedett 3-1-es vereséget, hogy vezetett, és csupán a 80. percben fordított ellenfelük.

A Puskás Akadémia FC II szintén „matinémeccsen”, szombat 11 órakor játszik a THSE Szabadkikötő ellen a Pancho Arénában. A fővárosiaknak nem lehetnek jó emlékeik az ősszel megrendezett összecsapásról, mivel a PAFC II egy sima, 6-1-es sikernek örülhetett a lefújás után. Kocsis Bence, valamint Skribek Alen két-két találata mellett Magyar Zsolt és Szabó Máté keserítette a vendéglátók életét. Emellett a tabellán is elég komoly differencia van a csapatok helyezésében, a felcsú­tiak az ötödikek, a Szabadkikötő viszont csak a tizedik 19 fordulót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában