Rangadók hétvégéje következik

2019.02.28. 19:45

Több pályán is az egymást üldöző csapatok küzdhetnek a pontokért a megye I-ben

A 17. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit, vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra, valamint kíváncsiak voltunk, milyen benyomásokkal zárták a téli felkészülési időszakot?

Káldor András

2019. 03. 02., 14.00

Ercsi Kinizsi (5.)– Ikarus-Maroshegy (4.) – ősszel: 0-2

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Az eredmények szempontjából vegyes érzésekkel, de hasznosan zártuk a felkészülést, mert jól dolgozott a társaság az egész időszak alatt. Egy játékosunk, Mónus Márk távozott Velencére, míg Jerzsabek Botond visszatért Dunaföldvárról. A múlt héten egy nagyon motivált Lajoskomárommal kerültünk szembe, akik fegyelmezetten játszottak, ez megnehezítette a dolgunkat, hiába uraltuk a meccset – főleg az első félidőben. A szünet után lezárhattuk volna a találkozót, de ehelyett kaptunk egy gólt, ellenfelünk vérszemet kapott, így aztán alig tudtuk kihúzni, de szerencsére elhoztuk a pontokat. Az Ikarus elleni összecsapás háromesélyes, mivel még nem a saját pályánkon játszunk (Dunaújvárosban, a Radar Sporttelepen – a szerk.). Így biztosan nehezebb lesz, de azért a közegre nem foghatjuk, mert a felkészülés alatt négy mérkőzést is játszottunk itt. Szerencsére nincs se sérültünk, se betegünk, húsz játékosból kell összeraknom a keretet.

2019. 03. 03., 14.30

Mezőfalva (8.)–Sárbogárd (9.) – ősszel: 2-5

Masinka László, a Mezőfalva vezetőedzője: – Leginkább teremben tudtunk készülni a szezonra, az edzések látogatottsága nem olyan volt, ami igazán elvárható lett volna. Ennek dacára úgy érzem, hogy a keret döntő többsége felkészülten várta az idényt. Kétségtelen, hogy a Sárbogárddal van elszámolnivalónk, talán senki nem vert meg bennünket ekkora különbséggel az ősszel, igaz, akkor eléggé tartalékosak voltunk. Hazai pályán a hiányzóink ellenére szeretnénk nyerni. Van több sérültünk, nem tudni, hogy közülük kikkel számolhatok.

Mór (2.)–Lajoskomárom (11.) – ősszel: 4-2

Petres Tamás, a Mór vezetőedzője: – A téli felkészülési időszakban a terveknek megfelelően tudtuk a munkát elvégezni, egy mérkőzést – a Tatabánya ellenit – leszámítva, ahol nagyon kevesen jöttünk össze a szombat délelőtti munkahelyi elfoglaltságok miatt. Jó edzőmeccseket játszottunk, tovább tudtuk gyakorolni azt, amit már ősszel is elkezdtünk, és ezek után vágtunk neki a Gárdony elleni bajnokinak, ami jól is sikerült. Elégedett voltam a látottakkal (4-0 – a szerk.), bár van egy kis hiányérzetem, mert rúghattunk volna több gólt is, annak ellenére, hogy egy jól felkészített, jó állapotban levő, kulturáltan futballozó csapattal játszottunk. Ősszel nagyon nehezen nyertünk Lajoskomáromban, remélhetőleg a hétvégén, hazai pályán folytatni tudjuk az Agárdon mutatott jó teljesítményünket, és ennek megfelelően győzelemmel tudjuk zárni a mérkőzést. Többen nem állhatnak rendelkezésemre vasárnap, az új igazolásunk, Bognár Bence hárommeccses eltiltását tölti, rajta kívül vannak kisebb sérültjeink, akik közül vélhetően néhányan rendbe jönnek a mérkőzésre.

Kisláng-Telmex (13.)– Gárdony Agárdi Gyógyfürdő (7.) – ősszel: 1-5

Rehák Viktor, a Kisláng-Telmex vezetőedzője: – A lehetőségekhez képest nem panaszkodhatok a felkészülésre, az edzések látogatottsága megfelelt, bár a körülmények nem voltak a legideálisabbak, mert jobbára csak teremben tudtunk dolgozni. A játékosállományban nem történt változás, igaz, korábban sem volt nagy vándorlás. A fiataloknak több lehetőséget szeretnék biztosítani tavasszal. Nehéz bármilyen következtetést levonni egy mérkőzés után a Gárdony csapatáról, hiszen mi is vereséggel kezdtünk, de bízom abban, hogy meg tudjuk lovagolni a hazai pálya előnyét, és itthon tartjuk a pontokat. Jó volna egy kicsit előbb megkezdeni a pontgyűjtést, mint ahogy ezt ősszel tettük. Egy eltiltottunk van, a Sárosdon kiállított Árki Péterrel nem számolhatok.

Főnix FC (3.)–Sárosd Kronos Sport (6.) – ősszel: 1-3

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – A felkészülésünk nem éppen a legjobban sikerült, rengeteg sérültünk van, nem tudtunk úgy dolgozni, ahogyan szerettünk volna. A Műfüves Bajnokság nem nagyon segítette a munkánkat, volt, hogy nem állt ki az ellenfelünk, és összességében sem volt színvonalas maga a torna. A legutóbbi fordulóban, Enyingen a pályával is meg kellett küzdenünk. A nagyon rossz körülmények ellenére aránylag simán nyertünk, bár az Enying nagyon sokat erősödött a tél folyamán, és így megnehezítették a dolgunkat. A Sárosdtól ahogy az ősszel, most is hasonlóan jó mérkőzést várok. Akkor nem érdemeltünk vereséget, most azonban hazai pályán vissza szeretnénk vágni. Eléggé foghíjasok leszünk, Kurucz Áronnak térdszalagszakadása van, Jámbor Olivérnek szintén a térdével van gond, így rá sem számíthatok cirka hat hétig, Schäffer Ádám betegsége miatt nem edzett, míg Katona Lajosnak húzódása van.

Baracs (14.)–Enying (15.) – ősszel: 2-1

Fehérvári József, a Baracs elnöke: – A téli edzőmeccseinket felemás sikerrel vettük, amit akartunk, azt sikerült elvégezni. Különösebb változás nincs a keretünkben, ugyanazzal a garnitúrával játszunk tavasszal is. Bízom abban, hogy a hétvégén jól rajtolunk az Enying ellen, mivel ez egy hatpontos összecsapás lesz. Most megmutathatja a társaság, hogy a tudásunkhoz mérten máshol lenne a helyünk a tabellán. Remélhetőleg bizonyítani tudjuk azt, hogy Baracson senki nem mehet biztosra, hiszen a pályánkon már megtréfáltunk néhány nevesebb ellenfelet is.

Martonvásár (12.)– Tordas (10.) – ősszel: 2-2

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: – Eléggé nehéz időszak van mögöttünk, ami rányomta a bélyegét a felkészülésünkre is. Akárcsak a nyári alapozás alatt, télen sem tudtunk kiállni többször teljes létszámban. Nagyon szűk a keret, tizenhárom mezőnyjátékosom van, ráadásul a szezon hátralevő részében mindig lesz olyan, akivel nem számolhatok majd. Ennek ellenére aki itt van, az becsülettel végzi a dolgát. Legutóbb a Sárbogárddal jó meccset játszottunk, a játékosok hozzáállásáért le a kalappal – ez számomra rengeteg pluszt ad. A Tordas elleni találkozó egy a sok közül. Igaz, a szurkolóknak presztízzsel bír, hiszen két szomszédvár csapatáról van szó, ami azért jó, mert kihathat a játék minőségére is. Fontos mérkőzés lesz, szeretnénk nyerni! Ami bosszantó, hogy két játékosunk – Kővári Ferenc és Szilágyi Imre – eltiltását tölti, úgyhogy egy kicsit vakarhatom a fejemet az összeállítást illetően, de jönnek majd helyükre a fiatalok!

SZABADNAPOS: Bicske.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában