jégkorong

2019.01.14. 22:06

Két pont hullott el a Vasas ellen

Nem egészen egy héttel ezelőtt a Titánok hosszabbításban tudtak győzni, ezúttal viszont a Vasas jégkorongosai örülhettek a büntetők után

Dévai Nándor Csaba

Tóth Balázs hatalmas védésekkel segítette a Vasas csapatát

Fotó: Káldor András / Fejér Megyei Hírlap

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 2-1 b. u. (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Vasas Jégcentrum, 150 néző. V.: Németh M., Soós, Molnár, Muzsik.

Vasas: Tóth B. – Bukor, Farkas, Bödök 1, Schmál (1), Szlama – Surányi, Tornyai, Lőczi, Székely, Turbucz – Inglis, Seregély, Odnoga, Varga T., Pápa – Fejes 1, Kováts, Gágyor, Matusek, Szigeti. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

Titánok: Gyenes – Beukeboom, Kiss R., Kiss P., Lewis, Mihály Ákos – Láday, Reiter A., Balogh B. (1), Bennett 1, Péter A. – Imre, Szabó B., Császár, Hamvai, Mazzag – Sándor, Vas M., Dézsi, Kovács A., Rajz. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Kapura lövések: 31-34

Az első harmad eleje Titánok-fölényt hozott, főleg a mezőnyben birtokolta többet a korongot a hatodik helyért ádáz küzdelmet folytató fehérvári alakulat. A hazai kapu legtöbbször akkor volt veszélyben, amikor Péter, Császár, illetve a többi szélső centerezett középre, jól láthatóan ez erőssége volt a Titánoknak. A játékrész utolsó perceiben nem volt egyéb látványban része a Vasasnak, mint a saját kapuja előtti terület, folyamatos nyomás alatt védekeztek. Ezzel együtt sem esett gól, 0-0-val ért véget az első harmad.

Tóth Balázs hatalmas védésekkel segítette a Vasas csapatát
Fotó: Káldor András / Fejér Megyei Hírlap

A második játékrész elején emberhátrányból veszélyeztetett a Fehérvár, kettő az egy ellen indult meg Bennett és Kiss Patrik, előbbi passza viszont pontatlanra sikerült, így oda lett a lehetőség. A következő helyzetnél Lewis volt főszerepben, aki elöl nagyon hatékonyan fogta a szöget Tóth, így a közeli lövés elsuhant keresztbe a kapu előtt. Farkas Botond kiállítása után még inkább rákapcsoltak a Titánok, keresztpasszokkal és sok korcsolyázással fárasztották a vendégeket, de Tóth minden próbálkozást hárítani tudott. A jég végül emberhátrányban tört meg, miután Balogh csente el a korongot, tálalt Bennett elé, aki hintába ültette a hazai­ak kapusát, és megszerezte a vezetést a Titánoknak, 0-1.

A harmadik harmadban Péter Andor előtt adódott egy lehetőség, a ziccerét Tóth védeni tudta. A periódus közepéhez érve egyre inkább kiegyenlítődött a játék, Ladányi Balázs csapata többször is próbára tette Gyenes reflexeit. A mérkőzés legvégén emberelőnybe is került a Vasas, amit 15 másodperccel a dudaszó előtt használtak ki, Fejes lövése pattant a kapuba, 1-1. A hosszabbítás nyílt sisakos játékot hozott, gól viszont nem esett, a büntetőknél pedig a hazaiak voltak hatékonyabbak, és nyerték meg a meccset Bödök góljával, 2-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában