MLSZ női teremtorna

2019.01.13. 22:07

Az MTK Hungária a téli bajnok

Hagyományteremtő szándékkal írta ki három esztendővel ezelőtt a Magyar Labdarúgó-szövetség a női élvonal csapatainak részvételével zajló teremtornát, melynek másodszor adott otthont a koronázóváros. A győztes kiléte büntetőpárbajt követően dőlt el.

Káldor András

Büntetők után diadalmaskodtak az MTK-s hölgyek, akik értékes pénzjutalommal térhettek haza a fehérvári tornáról

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egy dolog egészen biztos volt már a torna kezdete előtt, hogy a címvédés ezúttal elmarad: a tavalyi győztes, a Jet-SOL Liga harmadik helyén telelő DVTK idén nem indult el a kétnapos viadalon a Videoton Oktatási Központban.

Akárcsak az előző években, most is a Liga nyolc csapata kapott meghívót a viadalra, a már említett Diósgyőr helyére az NB II Nyugati csoportjának éllovasa, a Mol Vidi FC került. Az erősebbnek tűnő A csoportba – Ferencvárosi TC, az Astra-ALEF HFC és az ETO FC Győr – sorsolták a fehérváriakat, míg a B jelzésű kvartettben a teremtorna első győztese, az MTK Hungária mellett a Magyar Labdarúgó Egylet, a Haladás Viktória és a Szent Mihály mérkőzött egymással a 12 perces meccseken.

 

Minden kétséget kizáróan az egyik legnagyobb érdeklődés a nyitómeccset övezte. Nem véletlenül, hiszen az élvonalbeli pontvadászatban regnáló őszi első Ferencváros és a Vidi csapott össze. A Fradiban válogatott játékosok sora lépett parkettre, a piros-kékek pedig tele voltak fiatal tehetségekkel, akik számára leginkább a tisztes helytállás lehetett az elsődleges cél. A mankóira támaszkodó Cselenák Kinga kezdőrúgásával indult a kupa, a Szent Mihály játékosa még novemberben, az FTC elleni mérkőzésen szenvedett síp- és szárkapocscsonttörést. A hazaiak a Kollár-Jánosi, Trampler, Pasker, Szabó I B. Csere: Orgoványi, Szehofner, Földesi, Pécsi, Szalai, Szabó II B., Gregics, Székely, Békefi. Edző: Gajdóczi Tibor összeállításban vették fel a küzdelmet, de túlságosan nem tudták a rivális dolgát megnehezíteni, mert a zöld-fehérek sima, 5-0-s győzelmet arattak. Innentől nagy versenyfutás kezdődött a csoport első helyéért a szintén jó erőkből álló fővárosi Astra-ALEF HFC és az Üllői útiak között, de mivel az első meccsüket 2-0-ra az Astra nyerte, így végül utóbbiak végeztek az élen. A Vidi az utolsó párosításban a Győrrel Pasker Renáta és Szabó I Bernadett góljaival 2-2-t játszott, ám rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a negyedik, utolsó helyen zárt.

 

A B csoportban ugyan az MTK állt az élen a szombati játéknap után, de másnap délelőtt a Haladás Viktória nagy meglepetésre 3-0-s győzelmével megelőzte őket. A középdöntőben a Ferencváros várta őket, Tálosi Szabina azonban a Halit lőtte a döntőbe. Az MTK nagy csatában, Nagy Lilla találatával nyert 1-0-ra, és a fináléba lépett, míg a Mol Vidi FC a Szent Mihály FC-től kapott ki, így a Fejér megyeiek a 8. helyet szerezték meg.

Büntetők után diadalmaskodtak az MTK-s hölgyek, akik értékes pénzjutalommal térhettek haza a fehérvári tornáról
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

A bronzcsatát a maratoni hosszúságú büntetőpárbajban az Astra nyerte az FTC-vel szemben. A fináléban az MTK Hungária csapata nem bírt a Haladással, gól nélkül ért véget a húszperces összecsapás. Itt is jöhettek a büntetők, melyek közül a Videotonban, és a Főnixben nevelkedő Varga Luca kettőt is hárított, így a kék-fehérek másodszor diadalmaskodtak a kispályás labdarúgókupa történetében.

A torna legjobb kapusa Bíró Barbara (Haladás-Viktória), a legjobb mezőnyjátékos Krascsenics Petra (Astra), míg a gólkirálynő Tálosi Szabina (Haladás-Viktória) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában