történelmi pillanat

2018.12.09. 15:23

Kempós sikerek az ifjak világbajnokságán

Érmek sorát vihették haza Fejér megyébe nemrégiben a kempósok a budapesti világbajnokságról.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Azt mondják, a kempo a harcművészet öttusája: az önvédelmi alapokra épült sportág ötvözi egyebek mellett például az ökölvívás, a birkózás és a tradícionális karate elemeit és talán ezért is egyre népszerűbb a fiatalabb generációk körében. Tíz országból mintegy 600 ifjú kempós mérte össze tudását november 30-tól december 2-ig a budapesti korosztályos világbajnokságon, s közülük többen Kordás István tanítványai a Sárosdi Kempo SE-ben.

 

Láng Aurél technikai és küzdelmi számokban öt ezüst, Pinke Lilla küzdelmi versenyszámban három arany, Horváth Kata és Horváth Nóra küzdelmi versenyszámban két ezüst, illetve két bronz, Vigh Izabella pedig ugyancsak küzdelmi számokban egy arany és egy bronz érmet szerzett. Edzőjük történelmi pillanatnak nevezte a magyarországi világbajnokságot a sportág hazai fejlődése szempontjából, s ezt a nagyszámú honi versenyző részvétele és eredményessége bizonyítja. Pinke Lilla például jó eséllyel készülhet arra, hogy korosztályát képviselje majd a portugáliai Világ Kupán.

A Sárosdi Kempo SE immár 15 esztendős, a családias hangulatú edzéseket jelenleg öt helyszínen – Sárosdon, Seregélyesen, Szabadegyházán, Nagylókon és Abán – végzik. De otthon van a kempo Székesfehérváron és Csákváron is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában