párbajtőr

2018.12.12. 15:00

Fehérvári érmek Szolnokról

Mindkét fehérvári vívóegyesület párbajtőrözői előkelő helyezésekkel tértek haza az Olimpici versenysorozat szolnoki állomásáról.

Dévai Nándor Csaba

A hétvége folyamán Szolnokon gyűlt össze a magyar vívósport utánpótlásának színe-java, hogy összesen nyolc kategóriában mérkőzzenek meg a győztesnek járó Szolnok-kupáért. Az Alba Regia Vívó Akadémia öt sportolóval, míg a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület huszonkilenc indulóval képviseltette magát az eseményen. A legfényesebben csillogó érmet az akadémia növendéke, Salamon Bálint hozta el, aki törpici (U10-es korosztály) kategóriában csupán a döntőben maradt alul ukrán ellenfelével szemben. Szintén az említett versenyző győzte le az SZVSZSE növendékét, Tóth Lázárt is egy fordulóval korábban, aki ezt követően bronzéremmel térhetett haza. A következő legjobb eredmény a szintén SZVSZSE-tanonc Csuta Andráshoz kötődik, aki serdülő (U14-es korosztály) kategóriában lépett pástra. Az ifjú párbajtőröző 111 indulóból végül az ötödik helyen zárt, miután a későbbi ezüstérmes jobbnak bizonyult nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában