Úszás

2018.12.19. 19:15

Egerben nyitott aranybányát a Delfin SE

Remek teljesítményt nyújtott a fehérvári úszóegyesület küldöttsége a hétvégén Egerben megrendezett V. Pro Agria nemzetközi versenyen.

Dévai N. Csaba

Harminchárom érmet, köztük tizennégy aranyat szereztek a székesfehérvári úszók

Fotó: Delfin SE

Az év végi versenyen minden úszásnemben 120–160 között volt az összindulók száma, azaz egy igen komoly mezőnyben kellett mérkőzniük a fehérvári úszóknak. A végeredmény pedig igazán lenyűgöző lett, összesen 14 arany-, 11 ezüst-, és 8 bronzérem volt a Delfi nesek termése a verseny során. A hölgyek – és egyben a fehérváriak – legeredményesebb úszója Ollé Mónika lett a maga öt aranyával, aki többek között a 200 vegyes és az 50 hát döntőjében tudott győzni.

Szilágyi Gerda két aranyat és egy ezüstöt vihetett haza, míg Gyurinovics Lili egy aranynyal és két ezüsttel gazdagodott. A férfiak versenyében 50 méteres mellúszásban fehérvári dobogó született, Börcsök Dániel, Navratil Botond és Cerva Szabolcs sorrendben.

Harminchárom érmet, köztük tizennégy aranyat szereztek a székesfehérvári úszók
Fotó: Delfin SE

A 100 méter mellúszás fináléjában ugyancsak két fehérvári ért fel a csúcsra, Navratil Botond arany-, Börcsök Dániel ezüstérmet szerzett. Szedlák Botond szintén remek hétvégét zárt, három aranyérme mellé további három bronzot is begyűjtött. A nagyszerűen sikerült viadal után Dániel András, a Delfin SE vezetője kiemelte Kovács László edző munkáját, akinek a kezei alatt a jövő bajnokai pallérozódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában