Tizennyolc perc alatt ötször mattolták a Volánt

2018.12.02. 22:22

Átaludt első harmad

Mire elkezdődött, már véget is ért a Fehérvár AV–19 vendégjátéka Mozart városában. A Red Bull kevesebb mint két harmad alatt hétszer vette be a szétesett Ördögök ketrecét az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság vasárnapi fordulójában.

Nagy Péter

Mac Carruthnak mindössze húsz perc jutott a fehérvári kapuban a vasárnapi összecsapáson Fotó: Soós

„A legfontosabb számomra, hogy higgyenek magukban és a csapattársaikban, ahogy látszik, megfogadták a tanácsomat.” Az utóbbi mondat Hannu Järvenpäänak, a Fehérvár AV–19 finn vezetőedzőjének szájából hangzott el, miután csapata a szezon egyik legnagyobb menekülését hajtotta végre pénteken este a Bolzano otthonában. Kógerék háromgólos hátrányból előbb rendes játékidőben egyenlítettek, majd a hosszabbításban le is gyűrték a címvédő Rókákat.

Vasárnap Salzburg felé vették az irányt a kék-fehérek, oda, ahová két esztendeje nem éppen nyerni járnak – hogy fi noman fogalmazzunk. Szeptember végén például egy kilencest rámoltak be a Fejér megyeiek hálójába az osztrákok úgy, hogy arra nem érkezett koronázóvárosi válasz.

A liga két „leggólképesebb” együttesének összecsapása úgy indult, ahogy az őszi derbi: amíg a hazaiak szezonbeli századik találatukhoz mindössze 18 perc szükségeltetett, addig a Fejér megyeiek is félően közel kerültek ahhoz, hogy századszor kapituláljanak az EBEL idei kiírásában. A tavalyi formáját nyomozó Mac Carruth szedte, mint az epret, nem is csoda, hogy a második játékrészre már nem korcsolyázott ki a társakkal. De ne szaladjunk ennyire előre!

Mac Carruthnak mindössze húsz perc jutott a fehérvári kapuban a vasárnapi összecsapáson
Fotó: Soós

A második perc elején a Van De Velde kapu előtti keresztpasszát értékesítő Brant Harris-gólra a hetedik minutumban korongot csenő Tero Koskiranta felelt, de ezután beindult a hazai henger. A Tikkanen kiállítása miatt emberhátrányban játszó vendégeket Brent Regner büntette, Florian Baltram egy kettő az egy elleni szituációt használt ki, Mario Huber a hosszú felsőt pókhálózta ki, míg Dominique Heinrich senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba, 5-1. És még csak a 18. perc elején jártunk!

Kornakker Dánielt öt perc alatt kétszer is felavatták a Bikák a második játékrészben – úgy nézett ki, hogy feltörlik a jeget a székesfehérváriakkal. Dario Winkler és Christopher Van De Velde találata után azonban lenyugodtak a kedélyek, a speciális egységek mellett a FAV–19 ifjú hálóőre is egyre jobban teljesített, 7-1.

Az utolsó felvonás kiegyenlített mezőnyjátékát Hári János kapuvasa törte meg, majd öt perccel a vége előtt Timotej Sille kozmetikázott az eredményen. A középkezdés után Eric Melland is beköszönt, de az utolsó szó jogán Dominique Henrich alakította ki a mérkőzés végeredményét, 8-3.

A tabella tizedik pozíciójába visszacsúszó Fehérvár AV–19 legközelebb pénteken 18.45-kor a Dornbirn Bulldogs brigádját látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV

EC Red Bull Salzburg–Fehérvár AV19 8-3 (5-1, 2-0, 1-2)

Eisarena Salzburg, 2041 néző. Vezette: Bauer, Zrnic (Rezek, Schauer).

Red Bull Salzburg: Herzog (Michalek) – Regner 1ee, Heinrich 2, Hughes (1ee), Duncan (1), Raffl (1) – Stajnoch (1), Raymond, Harris 1, Van de Velde 1, Gazley (1) – Trattnig, Viveiros (1), Hochkofler, Rauchenwald, Huber 1 – Winkler 1, Pallestrang, Herburger (1), Schiechl (1), Baltram 1. Vezetőedző: Gregory Poss.

Fehérvár AV19: Carruth (Kornakker) – Sille 1, Hári, Kuralt, Harty, Szabó D. – Sárpátki, Koskiranta 1, Erdély (1), Caruso, Meland 1(1) – Kóger (1), Sarauer, Phillips, Stipsicz, Tikkanen – Szabó K., Reisz, Szita, Glenn. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc

Kapura lövés: 42-28.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában