Az Alba szerdán lép pályára az Európa-kupában

2018.11.13. 20:29

Ötödik meccs keleten

Kedden hajnalban keltek útra, szerdán magyar idő szerint 17.30-kor lépnek pályára Samokovban a fehérvári kosarasok.

Horog László

Lóránt Péter a fehérvári „odavágón” remekül kosárlabdázott, a tét nélküli bulgáriai derbin is felszabadultan játszhat Fotó: Simon Erika / ÖKK

Az ukrán Dnipro búcsúztatása után a csoportkörben sem álltak le az fehérváriak. Előbb Portóban nyertek az Alba Fehérvár kosarasai, majd legyőzték a Gáz utcában a bolgár Rils­ki Sportist gárdáját, az olasz Varese csapatát, múlt kedden pedig az FC Portót. A fenti eredménysornak köszönhetően négy győzelemmel állnak a csoportban, 8 pontot gyűjtöttek, a Pallacanestro Varese 7, az egyszer győztes Porto 5, a nyeretlen Rilski Sportist mindössze 4 ponttal rendelkezik. A fehérváriak a kvartett utolsójához látogatnak a hétközi fordulóban. Az a múlt heti, hazai diadal nyomán nyilvánvalóvá vált, a Fehérvár már továbblépett, miként az is egyértelmű, hogy a bolgárok nem juthatnak a következő körbe.

Az albás játékosok és szakmai stáb számára kimerítő volt a kedd, a küldöttség tagjai hajnali háromkor indultak Budapestre, a gépmadár 6.15-kor emelkedett fel a reptéri aszfaltról. A társaság a bajor fővárosban, Münchenben szállt át, majd utazott Szófiába. Egyórás buszút következett Samokovba, ebéd, pihenő, majd videózás szerepelt a programban, a szerdai ellenfél játékának kiértékelése. Aztán a megszokott metodika szerinti tréning következett. Szerdán délelőtt is gyakorolnak a kék-fehérek a mérkőzés színhelyén, dobóedzésre kerül sor, valamint a különböző taktikai variációk begyakorlására. A derbi helyi idő szerint 18.30-kor, magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik a Samokov Are­nában.

Lóránt Péter a fehérvári „odavágón” remekül kosárlabdázott, a tét nélküli bulgáriai derbin is felszabadultan játszhat
Fotó: Simon Erika / ÖKK

A bolgárok egy hete Olaszországban léptek pályára, a Varese 86-59-re lelépte őket. A bolgár bajnokságban sikeresebbek, öt győzelemmel állnak, a hétvégén az Academic Szófia együttesét verték idegenben, húszpontos különbséggel, 91-71-re. Irányítójuk, az amerikai Derek Wright nemrég megsérült, a pótlásáról gyorsan gondoskodtak, a tavaly a svéd Norrköpingben pattogtató tengerentúli Eugene Harrist igazolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában