A Balaton partján küzdenek meg az érmekért

2018.10.11. 19:13

Világoson megyénk legjobbjai

A Fejér Megyei Lovassport-szövetség az idén is megrendezte a megyei díjugrató-bajnokságot, melynek döntőjére október 13-án és 14-én, Balatonvilágoson kerül sor.

V. Varga József

Krucsó Szabolcs a középmezőnyben zárt a szeptemberi lovas világjátékokon Tryonban (Észak-Karolina) Fotó: Somogyvári Anett

– Az idei szezonban sajnos csak két megyei település, Cece és Sárosd rendezett díjugrató versenyt. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a megyei lovasok felkészülését, a következő három, többnapos fordulót Balatonvilágoson rendeztünk meg, s a megyei döntőnek is a Balaton-parti település ad otthont – mondta el lapunknak Kunos Attila, a megyei lovassport-szövetség díjugrató szakágának elnöke.

A hét dunántúli megye alkotta Némethy Bertalan regionális döntőt Kaposváron, a lovasakadémián rendezték a közelmúltban az állattenyésztési napok keretében. Az eseményeket mintegy hatezer látogató tekintette meg, így a verseny is telt ház előtt zajlott.

Néhány kiragadott megyei eredmény a kétnapos viadalról: Fejér megye megvédte csapatbajnoki címét, a különítményt Zólyomi Olivér (Ginis, Sukorói LSE), Herczog Anna (Tardos, Vértesi TSE, Gánt), Fullér Katalin (Lavina) és Varga Balázs (Justice, mindketten Sumi Equi-Sport, Enying) alkotta. A kezdő kategóriában második helyen végzett Benedek Adél (Aviator), s ugyancsak a dobogó második fokára léphetett fel a felnőttek között Jármy Vince (Quirosa, mindketten Némethy Bertalan Alapítvány, Tabajd).

Az ország négy lovas régiója közül az idén is a „mi” térségünkben, a hét dunántúli megyét felvonultató régióban minősült a legtöbb lovas.

Krucsó Szabolcs a középmezőnyben zárt a szeptemberi lovas világjátékokon Tryonban (Észak-Karolina)
Fotó: Somogyvári Anett

Amint megtudtuk: két megyei lovasunk a nemzetközi mezőnyben is kiválóan szerepelt az idei szezonban. Krucsó Szabolcs (Chacco-Blue, Krucsó LK, Baracska) a középmezőnyben végzett a tryoni lovas világjátékokon, míg Jármy Vince nemcsak kvótát szerzett az Argentínában zajló ifjúsági olimpiára, de azóta Buenos Airesben az Európa-válogatott tagjaként ezüstérmes is lett.

A Fejér megyei díjugrató döntőt a hétvégén, október 13-án és 14-én Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban rendezik. Öt kategóriában hirdetnek bajnokot: csapatban, valamint kezdő, ifjúsági, amatőr és felnőtt lovas versenyszámban.

– Az év folyamán 9 versenyen lehetett minősülni, összesen 44 lovas szerzett minősítő pontot valamelyik kategóriában. A csapatdöntőt és az elődöntőket szombaton, a további négy finálét vasárnap bonyolítják le – tette hozzá Kunos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában