U21

2018.10.16. 21:53

Török diadal Felcsúton

Vereséggel búcsúzott az Európa-bajnoki selejtezőktől a magyar U21-es labdarúgó-válogatott.

Nagy Péter

Spandler Csaba (piros) hordágyon hagyta el a pályát

Fotó: Török A.

A felnőttválogatott előszobájának számító U21-es nemzeti együttes arcpirító eredménnyel a háta mögött készülhetett Törökország ellen, Zsótérék legutóbb meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek az addig mindössze egy pontot gyűjtő Málta otthonában. Ennek fényében üdvözítőnek hatott a hír, miszerint a fiatalabbak, a tizenkilenc évesek az egykori fehérvári Torvund Alexander, valamint a volt Puskás-játékos Tímári Norman találatával 2-1-re legyőzték Ausztriát a nap folyamán, kivíva ezzel az elitkörben való részvételt.

Elég lagymatag iramban kezdődött a 6. csoport harmadik helyéről dönteni hivatott összecsapás, amikor a 8. percben Vida Máté a török védelem és Cakir kapus hathatós segítségével megszerezte a vezetést Magyarországnak, 1-0. A 30. percig túl sok érdemleges nem történt, a vendégek sokkal többet birtokolták a labdát, ekkor azonban Zsótér–Varga–Zsótér volt a labda útja, az U21-es válogatottban utoljára szereplő újpesti középpályás éles szögből dolgoztatta meg a látogatók portását. A török fölény folytatódott, de újabb helyzet a házigazdák előtt adódott: Hinora tért ölelő indításából Varga Kevin lőtte tarkón a menteni igyekvő Dorsunt.

Spandler Csaba (piros) hordágyon hagyta el a pályát
Fotó: Török A.

A fordulás után Demjén ritkán látható potyával segítette gólhoz Hümmetet, majd a PAFC csapatkapitánya, Spandler Csaba szenvedett súlyosnak tűnő sérülést. A 81. percben Szivacski pontatlan felszabadításából Okutan a győzelmet is megszerezte Törökországnak, ráadásul a Vasas védője később teljesen feleslegesen állíttatta ki magát.

Vereségével a magyarok a csoport 4. helyén zártak.

JEGYZŐKÖNYV

U21-es Európa-bajnoki selejtező

Magyarország–Törökország 1-2 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 150 néző. Vezette: Strukan (horvát). Magyarország: Demjén – Szivacski, Lenzsér, Spandler (Murka 69.), Barna (Kundrák, 85.) – Vida M. – Varga K. (Hegedűs J., 93.), Hinora, Zsótér, Szalai A. – Bíró B. Szövetségi edző: Michael Boris.

Törökország: Cakir – Toköz, Demiral, Demirbag, Dorsun – Hümmet, Ömür (Canbaz 94.)– Okutan (Cankaya, 92.), Oktay, Yalcin (Cetin, 86.) – Caglayan. Szövetségi edző: Vedaat Inceefe.

Gól: Vida M. (9.), ill. Hümmet (53.), Okutan (81.)

Sárga lap: Zsótér (36.), Szivacski (44., 91.), Hinora (88.) ill. Demiral (45+1.), Ömür (77), Demirbag (84.)

Kiállítva: Szivacski (91.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában