Csalódott a motoros

2018.10.02. 20:07

Kovács Bálint összetettben a harmadik helyen végzett a német bajnokságon

Ahogy azt korábban megírtuk, Kovács Bálint összetettben a harmadik helyen végzett a német gyorsaságimotoros bajnokság Suzuki Cup elnevezésű kategóriájában. A fehérvári pilótát nemcsak az ellenfelek, de a technika is nagy kihívás elé állította az utolsó futamon.

Nagy Péter

Nem a legjobb előjelekkel készülhetett a 17 esztendős székesfehérvári motoros, Kovács Bálint a Suzuki Cup Hockenheimben megrendezett hétvégi, utolsó fordulójára. Az első szabadedzésen egy mért kör után kiderült, csak akkor folytathatja a versenyzést a H-Moto tehetsége, ha blokkot cserél. Ez megtörtént, de így is ki kellett hagynia a második szabadedzést.

Fotó: H-Moto

Az első időmérőn még elektronikai problémák hátráltatták, de utána sikerült megszereznie a második helyet. A szombati futamon másodikként célba érő koronázóvárosit vasárnap sportszerűtlenül megakadályozták, hogy az összetett pontversenyben ezüstérmet szerezzen.

– A rajtom vasárnap pocsékul sikerült, de vissza tudtam jönni a harmadik helyre, és úgy tűnt, minden rendben van. Körök óta próbáltak kitenni, aztán csak sikerült nekik hátulról kitorpedózni, és mivel a riválisom közben második lett, így végül négy pont különbséggel a harmadik helyen zártam összetettben – mondta csalódottan a motoros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában