Megyei díjugrató döntő Világoson

2018.10.09. 13:57

Jármy Vince ifjúsági olimpiai kvótát szerzett

A Fejér Megyei Lovassport Szövetség az idén is megrendezte a Fejér megyei díjugrató bajnokságot, melynek döntőjére október 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap Balatonvilágoson kerül sor.

V. Varga József

Jármy Vince ezüstérmet szerzett az ifiolimpián Fotó: Archív

Az idei szezonban sajnos csak két megyei település, Cece és Sárosd rendezett díjugrató versenyt. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a megyei lovasok felkészülését, további három, többnapos fordulót Balatonvilágoson rendeztünk meg, s a megyei döntőnek is a Balaton-parti település ad otthont – mondta el lapunknak Kunos Attila, a megyei lovassport szövetség díjugrató szakágának elnöke. A hét dunántúli megye alkotta Némethy Bertalan regionális döntőt Kaposváron, a lovasakadémián rendezték a minap az állattenyésztési napok keretében. Az eseményeket mintegy hatezer látogató tekintette meg, így a lovasverseny is telt lelátók előtt zajlott. Néhány kiragadott megyei eredmény a kétnapos viadalról.

A tabajdi Jármy Vince az argentínai (Buenos Aires) ifjúsági olimpia egyedüli
magyar résztvevője
Fotó: Forrás Alapítvány

 

Fejér megye megvédte csapatbajnoki címét, a különítményt Zólyomi Olivér (Ginis, Sukorói LSE), Herczog Anna (Tardos, Vértesi TSE, Gánt), Fullér Katalin (Lavina) és Varga Balázs (Justice, mindketten Sumi Equi-Sport, Enying) alkotta. A kezdő lovas kategóriában második helyen végzett Benedek Adél (Aviator), s ugyancsak a képzeletbeli dobogó második fokára léphetett fel a felnőttek között Jármy Vince (Quirosa, mindketten Némethy Bertalan Alapítvány, Tabajd). Az ország négy lovas régiója közül az idén is a „mi” térségünkben, a hét dunántúli megyét felvonultató régióban minősült a legtöbb lovas. Amint megtudtuk: két megyei lovasunk a nemzetközi mezőnyben is kiválóan szerepelt az idei szezonban. Krucsó Szabolcs (Chacco-Blue, Krucsó LK, Baracska) a középmezőnyben végzett a tryoni lovas világjátékokon, míg Jármy Vince ifjúsági olimpiai kvótát szerzett egyedüli magyarként.

 

A Fejér megyei díjugrató döntőt a hétvégén, október 13-án és 14-én Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban rendezik. Öt kategóriában hirdetnek bajnokot: csapatban, valamint kezdő, ifjúsági, amatőr és felnőtt lovas versenyszámban. Az év folyamán kilenc versenynapon lehetett minősülni, összesen 44 lovas szerzett minősítő pontot valamelyik kategóriában. A csapatdöntőt és az elődöntőket szombaton, a további négy döntőt pedig vasárnap bonyolítják le – tette hozzá Kunos Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában