Könnyed Alba-siker

2018.10.27. 07:28

A Tehetséges Fiatalok ellen gáláztak a fehérváriak

Az Alba Fehérvár KC végig vezetve rendkívül magabiztos győzelmet aratott a SERCO-TF-Budapest együttese ellen az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság ötödik fordulójában.

Káldor András

A fehérvári Kyron Cartwright (labdával) csapata egyik legjobbja volt, 20 pontig jutott

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nyolc nap alatt negyedszer lépett pályára az Alba Fehérvár együttese, Dzunics Braniszlav legénységének lassan hozzá kell szokni az erőltetett menethez. Lóránték zsinórban játsszák a meccseket a FIBA Europe Cup sorozatában, és a bajnokságban is ehhez mérten sűrűbb a programjuk. Az NB I újonca elleni találkozó arra mindenképpen jó volt, hogy szinten tartsa azokat, akik eddig esetleg kevesebb játékpercet kapnak. A kék-fehérek dolgát az viszont nehezítette, hogy Peringer Balázs továbbra is a maródiak listáján szerepelt, és Jacobi Boykins is kidőlt betegség miatt, akinek a helyére a 18 esztendős Polster Attilát jelölte a vezetőedző.

A TF-nek (a társaságot nem szabad összetéveszteni a Testnevelési Egyetemmel) nem sok vesztenivalója volt, nyomás nélkül játszhatott, a fővárosiaknak a bennmaradást a velük közel egy súlycsoportban lévő riválisok ellen kell majd kiharcolniuk.

A kilenc éve Merim Mehmedovics irányításával dolgozó gárda egyáltalán nem kezdett megilletődötten, Buzás Bence triplája jelezte, hogy azért nem feltett kézzel futottak ki a parkettre a Tehetséges Fiatalok. Mivel az Alba folyamatos nyomás alatt tartotta őket, már ekkor érződött, hogy sok kosarat hozó mérkőzés elé nézhetünk. Először a 3. perc végén lett tíz pont különbség a csapatok között (13-3) Kyron Cartwright sikeres hármasát követően. Az olló aztán szép lassan kezdett még jobban kinyílni, annak ellenére, hogy a budapestiek a kinti dobásokat előtérbe helyezve próbálták valamilyen szinten tartani a lépést a vendéglátókkal. Más kérdés, hogy a kéknél Mehmedovics nem nagyon forgatta csapatát, csupán a szerb Boris Krnjajski váltotta a negyed hajrájában Andrija Sarenacot.

A fehérvári Kyron Cartwright (labdával) csapata egyik legjobbja volt, 20 pontig jutott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Főként Cartwright villogott ebben a játékrészben, az irányító rendkívül hatékonyan játszott, nem egészen hat perc alatt 14 pontot termelt. A folytatásban Filipovity Márkó alley-up utáni zsákolása, valamint Varga Máté jól kivitelezett triplája ragadtatta tapsra a hazai szurkolókat, a 14. percben aztán Allerik Freeman büntetőjével már hússzal vezetett a Fehérvár (40-20). Az Alba nem vett vissza ezt követően sem a tempóból, csupán pillanatokat engedélyezett ellenfelének. Igaz, a figyelem a későbbiekben a húszpontos előny tudatában némileg fogyott, ám ez nem befolyásolta azt, hogy 31 pontos vezetés (57-26) birtokában mehessenek nagyszünetre.

A pihenő annyiban tett jót a házigazdáknak, hogy a fordulást követően még többet „színezzék” a játékot, és nem kellett két percet sem várni arra, hogy Keller Iván közeli kosarával negyven pontosra hízzon a differencia (66-26). A hátralevő időben viszont jobbára edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, amely tényleg jó felkészülést jelentett a kék-fehérek számára a jövő keddi, Pallacanestro Varese elleni Európa-kupa-összecsapást megelőzően.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár KC–SERCO-TF-Budapest 113-51 (31-16, 26-10, 30-13, 26-12)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány, Boros, Győrfy.

Alba Fehérvár: Cartwright 20/6, Keller I. 6, Freeman 22/15, Lóránt 9, Heath 22/9. Csere: Bullock 9/3, Filipovity 14/6, Tóth P. 4, Varga M. 2, Takács Milán 5/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Tehetséges Fiatalok: Sarenac 2, Buzás 5/3, Beák 2, Taylor 17/9, McLane 15/6. Csere: Krnjajski 5/3, Filipovics 3, Szobi, Kozma 2. Vezetőedző: Merim Mehmedovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában