gyorsasági motor

2018.09.11. 15:30

Ismét Kovács hátát nézték

Egy futamgyőzelemmel és egy második hellyel térhetett haza Hollandiából, a német Suzuki Cup gyorsasági motoros sorozat újabb állomásáról Kovács Bálint.

Nagy Péter

Kovács megállíthatatlan Fotó: HMT

A még mindig csak 17 esztendős fehérvári pilóta, Kovács Bálint az elmúlt versenyt technikai okok miatt kényszerült feladni, és mivel a motorja nem készült el időben, a szervezőktől kölcsönbe kapott járművel vágott neki a Suzuki Cup asseni fordulójának. A történethez hozzátartozik, hogy a szabadedzéseken a fiatal sportoló még egyáltalán nem tudott részt venni, de az időmérőn így is sikerült megszereznie a második rajtkockát.

Kovács megállíthatatlan Fotó: HMT

A szombati versenynapon a futamban sokáig harmadik helyen álló Kovács végül másodikként ért célba, vasárnap azonban úgy sikerült nyernie, hogy összesen csak két kört motorozott az élen. Az 1000 köbcentiméteres kategória felnőtt magyar bajnoka legközelebb szeptember utolsó hétvégéjén Hockenheimben pattan nyeregbe a Suzuki Cup-sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában