rögbi

2018.09.27. 12:17

A lányoké a dicsőség

A Fehérvár Rugby Club utánpótlás korosztályai szombaton a II. Duna Kupán szerepeltek.

Keszi Gréta

Székesfehérvárra került a vándorserleg Fotó: Láng Gábor

A fehérvári rögbisek négy csapattal indultak el az Esztergomi Vitézek 35. születésnapja alkalmából megrendezett nemzetközi utánpótlástornán Esztergomban. A legkisebb fehérváriak szépen szerepeltek a tornán, a körmérkőzések során csupán a Kolozsvár tudta legyőzni őket, így második helyen zártak. A Fejér megyeiek U14-es csapata fehérvári és velencei játékosokból állt. A gárda a csoportmérkőzések során másodikként végzett, majd a Vienna Celtic együttesével került össze, ám végül csak a 4. pozíciót tudta megszerezni.

Székesfehérvárra került a vándorserleg
Fotó: Láng Gábor

A legnagyobbak fiúinál is összefogott a két megyei egyesület. A fiatalok a harmadik helyért harcolhattak a végső küzdelemben a Dragon Brno ellen, azonban a csehek bizonyultak jobbnak, így a Fehérvár Rugby Club–Velence negyedikként távozott a pályáról. Az összecsapásokon az U16-os lányok érték el a legnagyobb sikert. A hölgyeket csak a bécsiek tudták megszorongatni, ám az FRC őket is 12-10-re verte, így megérdemelten vihette haza a Duna Kupa vándorserlegét, melyet egy évig őrizhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában