Sprint Triatlon

2018.08.16. 19:49

Európa-kupa lesz Székesfehérváron

25 or­szág 145 versenyzője viaskodik majd a fehérvári rendezésű Sprint Triatlon Európa-kupán. A nemzetközi verseny zárja a Fehérvári Sport Nagyhét eseményeit.

Keszi Gréta

Dévay Márk dobogóra is esélyesként indul

Fotó: triatlon.hu

Augusztus 25-én először viaskodnak nemzetközi versenyen a triatlon képviselői. – Egy kiemelten fontos rendezvénnyel akartuk zárni a nyarat. Az Európa-kupán magyar, sőt fehérvári triatlonozók is megmutathatják magukat a hazai közönség előtt – vélekedett a Fehérvári Sport Nagyhét sajtótájékoztatóján Mészáros Attila alpolgármester. A triatlonon 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás vár a résztvevőkre. A Csónakázó-tó környékén 25 ország közel 145 versenyzője méreti meg magát, köztük két székesfehérvári: Dévay Márk és testvére, Zsombor is.

Dévay Márk dobogóra is esélyesként indul

Bár az Alba Triatlon SE csak kétéves múltra tekint vissza, sportolóinak nagy esé­lyük van az élmezőnybe kerülni a hazai rendezésű Európa-kupán, vélekedett Dévay László vezetőedző. A rendezvény előtti napokban az érdeklődőknek lehetőségük lesz belekóstolni a streetball, a röplabda és a teqball világába a Bregyóban, a családok és a gyerekek pedig futó- és kerékpárversennyel, sárkányhajózással kapcsolódhatnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában