Több száz gyereknek könnyíti meg az életét

2018.08.30. 20:39

Átadták az új Széna téri sportcsarnokot

Felavatták a Széna téri sportcsarnokot. Az ezer négyzetméteres játéktér a diákok testnevelése mellett délutánonként a kézilabdázók edzésére szolgál majd.

Keszi Gréta

Csütörtökön ünnepélyesen át­ad­ták a Széna Téri Általános Iskola új tornatermét. A csarnokban szabványméretű, 20x40 méteres kézilabdapálya és 200 fős lelátó várja a sportolni vágyókat. A létesítmény az iskola diákjai mellett a Köfém SC utánpótláscsapatait fogadja, és több száz kézilabdázó, valamint tanuló sportolási feltételeit könnyíti meg. Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szívén viseli a város sportéletét, így most is örömmel segítette a beruházást.

– Nagyon-nagyon régen még én is ebbe az iskolába jártam, és már akkor szó volt róla, hogy fel kellene újítani a tornatermet. Elég lassan, de mégiscsak munkához tudtunk látni, és létrejött ez a terem, ami most a kézilabdáé, a Széna Téri Általános Iskola diákjaié és mindenkié, aki ebben a városban szereti a sportot, szeret mozogni, s szeret különböző közösségi programokon részt venni, hiszen ez egy multifunkcionális játéktér – árulta el dr. Cser-Palkovics András.

Az új, elsősorban a kézilabdát szolgáló létesítmény átadásának időpontja nem is lehetett volna aktuálisabb, hiszen az iskola fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepli ez évben.

Napközben a diákoké, délután a Köfém SC utánpótlás kézilabdázóié a terep a Széna téri sportcsarnokban
Fotó: Simon Erika / ÖKK

– Úgy gondolom, hogy ez egy igazi születésnapi ajándék. Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen csodálatos építménnyel kezdhetjük meg a tanévet. Kiemelt célunk a sport szeretetének megalapozása. Szeretnénk, ha a gyerekeknek az életük részévé válna a mozgás. Nem utolsósorban ez a tornaterem a mindennapi testnevelésórák lebonyolításában is hatalmas segítséget nyújt, hiszen most, hogy rendelkezésünkre áll az új pálya, egy héten 125 testnevelés­órát tudunk megtartani, eddig csak 35-re volt lehetőségünk – mondta Szepesvári Zsoltné, a Széna Téri Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A megnyitó után egyből birtokba is vették a fiatalok a pályát. A diákok zenés-táncos bemutatót tartottak, amiből nem hiányozhattak az akrobatikus elemek sem. Ezt követően pedig a Köfém SC utánpótláscsapata is kipróbálta a talajt a Széna téren, az Angyalföldi Sportiskola U14-es alakulatával mérkőztek meg a fehérvári kézilabda-utánpótlás tehetséges képviselői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában