A trófeáért utaznak

2018.07.27. 21:48

Az Enthroners a bajnoki címért megy Ausztriába

Az Upper Styrian Rhinos ellenfeleként lép rácsmezőre szombaton 17 órakor a fehérvári amerikaifutball-csapat a sógoroknál zajló Divízió 4-es bajnoki fináléban.

Nagy Péter

A Koronázók csak a győzelemmel és az ezzel járó feljutással lennének elégedettek Fotó: Nagy Norbert

Már a szezon előtt arról beszélt Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának a főedzői posztról hamarosan leköszönő szakvezetője, hogy ha komolyabb terveket szeretnének szövögetni az osztrák bajnokságban, ahhoz minél előbb az élvonalba kell jutniuk. A kettős fronton teljesítő alakulat történelme első HFL-es idényét az előkelő ötödik helyen zárta, de az igazi elismerést a klub számára az jelentené, ha a szombati Divízió 4-es döntőben legyőzné az Upper Styrian Rhinos együttesét.

 

A felső-stájerországi brigád a Koronázókhoz hasonlóan hibátlan, 7–0-s mutatóval érkezett el a fináléba, a Mission Bowl megszerzéséért tehát két százszázalékos csapat küzd meg egymással. A Fejér megyeiek mindössze hat kapott pontot hoztak össze a pontvadászat során, azt is még az első fordulóban, a Vienna Vikings öregfiúk ellen szenvedték el. A már említett bécsi szeniorokat 68–6-ra, a Danube Dragonst 31–0-ra, a Carmuntum Legionariest 35–0-ra múlták felül Bakonyvári Patrikék. Az Airforce Hawks idegenbeli 65–0-s diadal beékelődött a Klosterneuburg Broncos-zal szembeni 55–0-s, majd 48–0-s

siker közé. ( A sorsolás szeszélye miatt velük kétszer is megmérkőztek a fehérváriak.)

A Koronázók csak a győzelemmel és az ezzel járó feljutással lennének elégedettek Fotó: Nagy Norbert

Az elődöntőben a tiroli székhelyű AFC Vertex Warriors játékosai 700 km-t utaztak azért, hogy a First Fielden belefussanak egy 75–0-s zakóba.

A Rhinos a Steelsharks Traun II elleni 28–7-tel kezdte menetelését a csoportjában, majd jött a BSK Ravens feletti 50–6-os, a Salzburg Ducks II-vel szembeni 37–0-s, majd 47–0-s győzelem, illetve az Enthroners elődöntőbeli ellenfelét, az AFC Vertex Warriors társaságát is lelépték 12–0-ra.

A fináléba kerülésért egy szoros meccs jutott a stájerországiaknak, a Danube Dragons II elleni 14–10-es sikerrel vívták ki a döntőbe jutást.

– Az eddigieknél keményebb összecsapásra számítok, de mindenképp nyernünk kell, ha egy osztállyal feljebb szeretnénk lépni. A felvételek alapján egy hármas védelmi fallal találjuk majd magunkat szemben, így próbálnak az irányítóra nyomást gyakorolni. Jól futnak, és a rövid passzokat is jól játsszák, de ha rákényszerítjük őket a hosszú átadásokra, akkor sebezhetők – mondta Pál Tibor Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában